Σάββατο 15 Αυγούστου 2009

Μια αξιέπαινη ενέργεια


Σε ένα από τα σημαντικώτερα και σπουδαιότερα ιστορικά σημεία του νησιού μας, στο πέτρινο γεφύρι στο Κατούνι, με τεράστια έκπληξη είδαμε μια πραγματικά αξιέπαινη ενέργεια.
Ο προυπάρχων στενός δρόμος που αποτελούσε την συνέχεια της διέλευσης του γεφυριού, είχε διαπλατυνθεί στο διπλάσιο (ίσως και περισσότερο) σε ένα μήκος 200 μέτρων περίπου, ενώ ταυτόχρονα είχαν φυτευθεί καθ'όλο το μήκος αυτό, μια σειρά από νέες μουριές.

Στην θέση λοιπόν που ο επισκέπτης (και κάθε χρόνο οι επισκέπτες είναι πάρα πολλοί), αντί να αναρωτιέται πως θα μπορέσει να περάσει η να σταματήσει για να απολαύσει την θέα αλλά και για να δεί από κοντά το γεφύρι (όπως συνέβαινε μέχρι πριν λίγο καιρό), βρίσκεται πιά σε ένα άνετο και φιλικό περιβάλλον και απολαμβάνει με την άνεση του την περιήγηση στο γεφύρι.
Ακόμη κανένα πια από τα διερχόμενα οχήματα δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα διέλευσης όπως συνέβαινε παλαιότερα.

Το πιο αξιοσημείωτο στην όλη αυτή ενέργεια και που αξίζει ιδιαιτέρων συγχαρητηρίων είναι ότι η όλη ενέργεια οφείλεται στην άριστη συνεργασία της δημοτικής αρχής και της ιδιωτικής πρωτοβουλίας η οποία παρεχώρησε το ανάλογο τμήμα γής για να επιτευχθεί αυτό το έξοχο αποτέλεσμα.

Ελπίζουμε στο άμεσο μέλλον και η δημοτική αρχή αλλά και όσοι έχουν αυτή την δυνατότητα να προχωρήσουν και σε άλλα επικίνδυνα σημεία σε παρόμοιες ενέργειες που αποσκοπούν στην άμεση βελτίωση της κυκλοφορίας αλλά και στην αποφυγή ατυχημάτων που μπορεί να κοστίσουν ανθρώπινες ζωές αλλά και πολλές υλικές ζημιές και ατυχήματα.

Κλείνοντας θα θέλαμε να συγχαρούμε ιδιαίτερα τους ιδιοκτήτες που παραχώρησαν με ευχαρίστηση το κομμάτι αυτο της γής τους αλλά και την εμμονή και δραστηριότητα και την εκτέλεση του έργου από την δημοτική αρχή.

Είναι καιρός αγαπητοί συμπατριώτες και συμπατριώτισες να αντιληφθούμε ότι πρέπει όλοι μας να δώσουμε αυτό που μπορούμε έτσι ώστε να προσφέρουμε πολλά και στο νησί αλλά και στους ίδιους μας τους εαυτούς για ένα καλύτερο νησί για ένα καλύτερο αύριο.
-------------------------
Αντώνης Λαμπρινίδης
-------------------------