Πέμπτη 20 Αυγούστου 2009

Ο Εορτασμός του Αγίου Μύρωνα στα Αντικύθηρα

Το Σάββατο (16.08.2009) και την Δευτέρα (17.08.2009),έλαβαν χώρα στο νησί των Αντικυθήρων επίσημες εορταστικές εκδηλώσεις αφιερωμένες στην ετήσια μνήμη του Πολιούχου του Νησιού Αγίου Μύρωνος στο φερώνυμο Ιερό Προσκύνημα του στα Αντικύθηρα .
Η δυσχέρεια των ακτοπλοϊκών συνδέσεων κυρίως λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών απέτρεψε σε πολλούς πιστούς την συμμετοχή τους στις εορταστικές εκδηλώσεις.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η προσέλευση του επιχωρίου Μητροπολίτου κ.κ.Σεραφείμ και της συνοδείας του κατέστει δυνατή με την συνδρομή του πλωτού μέσου του Λιμεναρχείου Νεάπολης Βοιών Λακωνίας.


Στις εκδηλώσεις παρέστει επίσης και η ΄Επαρχος Κυθήρων κ. Χριστίνα Φατσέα.

Συγκινητική για όλους τους προσυνητές ήταν η παρουσία και συμμετοχή για έννατη συνεχή χρονιά Βυζαντινού χωρού Ψαλτών υπό την Διεύθυνση του πρωτοψάλτου κ. Ιωάννη Τσούνη.

Το εσπέρας της 16ης Αυγούστου τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός στον οποίο χοροστάτησε και κήρυξε το Θείο Λόγο Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχής μας κ.κ. Σεραφείμ.

Ανήμερα της Εορτής ,17 Αυγούστου,τελέστηκε ο ΄Ορθρος και η Πανηγυρική Αρχιετετική Θεία Λειτουργία στην οποία ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Πομενάρχής μας,ενώ ακολούθησε η Λιτανεία της Ιεράς Εικόνος.

Το Πανηγύρι του Αγίου Μύρωνος στα Αντικύθηρα είναι ένα από τα ελάχιστα που απόμεινε να διατηρεί την αυθεντικότητα και τον παραδοσιακό χαρακτήρά του.

Πραγματοποείται χάρη στην εθελοντική συνεισφορά όλων των κατοίκων του νησιού.


Τα εδέσματα παρασκευάζονται στις ειδικές εγκαταστάσεις της Εκκλησίας και προσφέρονται σε όλους τους προσκυνητές δωρεάν.


Την δαπάνη της φετινής πανηγύρεως κάλυψε ο κ. Ευστράτιος Αθ. Χαρχαλάκης,τον οποίο ευχαριστούμε θερμά .


Ο Πρόεδρος της Κοινότητας κ. Διονύσιος Α. Προγουλάκης,με σύντομο χαιρετισμό του, ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη,τη κ.΄Επαρχο,την Βυζαντικνή χορωδία,τον Εφημέριο του Νησιού, την Εκκλησιαστική Επιτροπή,το Κοινοτικό Συμβούλιο καθώς και όλους τους παρευρισκομένους και ευχήθηκε προς όλους Χρόνια Πολλά.

Η Κοινότητα εύχεται σε όλους όσοι βοήθησαν στη διεξαγωγή της φετινής πανηγύρεως και σε όλους τους Αντικυθηρίους Χρόνια Πολλά με υγεία και ευλογία από τον ΄Αγιο Μύρωνα.
-----------------------------------
Πηγή: Κοινότητα Αντικυθήρων
-----------------------------------