Πέμπτη 28 Μαΐου 2009

ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΟΥ

Γιορτάστηκε και στην Αθήνα από τα επτανησιακά σωματεία, η 145η επέτειος της ένωσης της επτανήσου με την Ελλάδα (1864-2009).

Την Κυριακή στις 24 Μαϊου 2009 έγινε η Δοξολογία στον Άγιο Γεώργιο Καρύτση και αμέσως μετά η κατάθεση στεφάνου στον Άγνωστο Στρατιώτη στο Σύνταγμα.

Ο Κυθηραϊκός Σύνδεσμος Αθηνών συμμετείχε στις εκδηλώσεις αυτές και τη Σημαία του συνδέσμου σήκωσε ο νεαρός τσιριγώτης Βαλέριος Λουράντος με παραστράτιες δύο όμορφες τσιριγωτοπούλες με σπαλέτα, την Έφη Μαγουλά και την Φωτεινή Γλαράκη το γένος Καστρίσιου, όπως φαίνονται στην φωτογραφία ανάμεσα στον πρόεδρο κ. Γ. Καρύδη και σε άλλα μέλη του Δ.Σ.
Την Δευτέρα 25 Μαϊου 2009 έγινε πανηγυρική εκδήλωση για τον εορτασμό της επετείου σε αίθουσα του ξενοδοχείου "Τιτάνια", όπου το χορευτικό του Κυθηραϊκού συνδέσμου Αθηνών χόρεψε τους τοπικούς μας χορούς και απέσπασε πολλά χειροκροτήματα.

Την ευθύνη για τις εορταστικές εκδηλώσεις, είχε εφέτος η Ένωση Ζακυνθίων, η οποία επέλεξε ως ομιλητή για τον πανηγυρικό της ημέρας, τον Κυθήριο Καθηγητή κ. Νίκο Πετρόχειλο.

Βασίλης, Σταυρου Ιερέως, Χάρος