Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Η Εορτή του Αγίου Λουκά του Ιατρού στην Κριμαία

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία την Τρίτη 12-6-12, η εκδρομή που οργάνωσε η Ι.Μ.Σαγματά, στη Συμφερούπολη της Κριμαίας, επι τη ευκαιρία της εορτής του Αγίου Λουκά του Ιατρού, Αρχιεπισκόπου Συμερουπόλεως και Κριμαίας.



Περίπου 70 άτομα συμμετείχαν στην εκδρομή και μεταξύ αυτών έξη ιερείς, που έλαβαν μέρος στις ακολουθίες του Εσπερινού και των Χαιρετισμών το απόγευμα της 10ης Ιουνίου και της Θείας Λειτουργίας την επομένη.

Της εκδρομής ηγείτο ο ηγούμενος της Ι.Μ. Σαγματά, π. Νεκτάριος Αντωνόπουλος, ο οποίος με τα ωραία βιβλία του έκανε πολύ γνωστό και πολύ λαοφιλή στην Ελλάδα, τον Άγιο Λουκά τον Ιατρό.

Επίσης ο π. Γεώργιος Γεωργακόπουλος της Πειραϊκής Εκκλησίας που συμμετείχε, βοήθησε πολύ ώστε η εκδρομή αυτή που γίνεται κάθε χρόνο να έχει και εφέτος εξαιρετική επιτυχία.



Το απόγευμα της Κυριακής 10/6 έγινε ο Εσπερινός και εψάλλησαν οι χαιρετισμοί του Αγίου, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας κ. Λαζάρου.

Την επομένη τρείς Αρχιερείς και πλήθος ιερέων και διακόνων, ετέλεσαν την Θεία Λειτουργία και στην συνέχεια την Λιτανεία του Ιερού Σκηνώματος.

Το Σκήνωμα φυλάσσεται σε ασημένια Λάρνακα, η οποία φιλοτεχνήθηκε στην Ελλάδα και πληρώθηκε από Έλληνες πιστούς. Η Λάρνακα αυτή δεν βγαίνει στην Λιτανεία, βγαίνει η ξύλινη που μπαίνει μέσα στην ασημένια.



Ο Άγιος Λουκάς ο Ιατρός, 51 χρόνια από την Κοίμηση του και 17 χρόνια από την αγιοκατάταξη του, ο μεγάλος αυτός επιστήμονας και ομολογητής της Πίστεως, ο προστάτης των χειρούργων ιατρών, η ελπίδα των καρκινοπαθών, έγινε διεθνώς γνωστός από τα πολλά θαύματα του, που πραγματοποιήθηκαν σε αυτούς που τον επικαλέστηκαν με πίστη.
-------------------------------------
Βασίλης Σταύρου ιερέως Χάρος
-------------------------------------