Κυριακή 11 Μαρτίου 2018

Το Εμπάργκο και το ....Κούγκι

Για κάθε χαραμοφάη τζάμπα μάγκα που ουρλιάζει για Κούγκι, ηλίθιε θα έβρεχες τα παντελόνια σου αν βρισκόσουν στο Κούγκι, που τον τρέφει ο τουρισμός και οι επιχειρήσεις που ακόμα αντέχουν τα τσουνάμια φόρων και εισφορών, που ξύνεται όταν εμείς δουλεύουμε και που νομίζει ότι ο κάθε Σκλαβενίτης είναι ανεύθυνος και ηλίθιος: "Όλα τα παραπάνω σημαίνουν ότι αν ξεκινήσει ένας "πόλεμος" εμπάργκο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, αυτή που θα βγει χαμένη θα είναι η ΕΛΛΑΔΑ.

Δεν είναι τυχαίο λοιπόν ότι, για άλλη μια φορά, αυτοί που κάνουν ΚΑΚΟ στη χώρα είναι οι "υπερπατριώτες" και οι ντενεκεδόμυαλοι. Δηλαδή όλοι αυτοί που αλαλάζουν υψώνοντας σημαίες και χτυπώντας ταμπούρλα πολέμου, μιλώντας για πράγματα που δεν γνωρίζουν.

Το επιχείρημα αυτών των ανόητων εθνικιστών-φασιστών-ψεκασμένων είναι ότι "αν κάνουμε εμπάργκο στα τουρκικά προϊόντα χτυπάμε την οικονομία τους και βοηθάμε την δική μας". Κι αν κάνουν και αυτοί;

Πάμε να δούμε τι λέει η αλήθεια των αριθμών εν συντομία:
Η Τουρκία αποτελεί έναν από τους ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥΣ εισαγωγείς ελληνικών προϊόντων, μετά την Ιταλία και την ("κακή") Γερμανία (δηλαδή 3η στην κατάταξη παγκοσμίως -επίσημα στοιχεία ΕΛΣΤΑΤ). Ας σημειωθεί ότι το 2014 έφτασε να είναι πρώτη.

Οι εξαγωγές προς την Τουρκία αυξήθηκαν κατά πολύ το 2017 (44,4%), σε 1.951,5 εκ.€ από 1.351,3 εκ.€, το προηγούμενο έτος.
Αντίστοιχα, στη λίστα των εισαγωγών, η Τουρκία δεν εμφανίζεται καν στην πρώτη οκτάδα για το 2017. https://www.enterprisegreece.gov.gr/…/giati-ellada/eksagoges

Ενδεικτικά, το 2015 οι εισαγωγές από Τουρκία ανήλθαν στο ποσό των 1,12 δις ευρώ. Οι εξαγωγές 2,90 δις. ΥΠΕΡΔΙΠΛΑΣΙΕΣ. http://www.businessnews.gr/…/ellinotoyrkiko-emporiko-epimel…

Αναφορικά με τον τουρισμό, το 2015 ήρθαν στην Ελλάδα (και άφησαν τα λεφτουδάκια τους) 1.200.000 Τούρκοι τουρίστες. Στην Τουρκία πήγαν 625.000 Έλληνες. Το 2017 ήταν έτος ρεκόρ για τις αφίξεις Τούρκων επισκεπτών. Συνολικά ο αριθμός τους ξεπέρασε το 1,5 εκατομμύριο, επίδοση που είναι η καλύτερη που έχει καταγραφεί έως σήμερα.

Σύμφωνα με στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος για την τουριστική δαπάνη ανά διανυκτέρευση οι Τούρκοι κατατάσσονται πρώτοι στη λίστα με δαπάνη 90,8 ευρώ και ακολουθούν οι Αμερικανοί με 90 ευρώ, οι Αυστραλοί με 86 ευρώ και οι Γάλλοι με 65 ευρώ.

Και τα στοιχεία αυτά βεβαίως αφορούν στη μέση διανυκτέρευση στην Αθήνα και όχι τις μυκονιάτικες νύκτες των Τούρκων μεγιστάνων. (http://www.cnn.gr/…/ano-ton-6-dis-eyro-oi-ellinikes-ependys…) Κοντολογίς, οι Τούρκοι είναι οι ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ πελάτες μας στον τουρισμό. (Φαντάζεστε να κάνουν εμπάργκο; Πόσες τουριστικές -και όχι μόνο- επιχειρήσεις θα κλείσουν;)

Όλα τα παραπάνω σημαίνουν ότι αν ξεκινήσει ένας "πόλεμος" εμπάργκο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, αυτή που θα βγει χαμένη θα είναι η ΕΛΛΑΔΑ.

Δεν είναι τυχαίο λοιπόν ότι, για άλλη μια φορά, αυτοί που κάνουν ΚΑΚΟ στη χώρα είναι οι "υπερπατριώτες" και οι ντενεκεδόμυαλοι. Δηλαδή όλοι αυτοί που αλαλάζουν υψώνοντας σημαίες και χτυπώντας ταμπούρλα πολέμου, μιλώντας για πράγματα που δεν γνωρίζουν.
Αυτοί είναι ο Νο1 εχθρός της χώρας! (πάντα ήταν)
--------------------------
Δημήτρης Αλικάκος
--------------------------