Κυριακή 6 Αυγούστου 2017

Παρά τη ..."συγγνωστή πλάνη" απλήρωτοι συμβασιούχοι Καθαριότητας Δήμων

Παρά τη “συγγνωστή πλάνη” και τη σχετική απόφαση του 1ου Τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, και την …“αυτόματη” πληρωμή των συμβασιούχων, που ηλεκτρονικά ΜΜΕ έκαναν λόγο, μόνο …“αυτόματη” τελικά δεν αποδεικνύεται η διαδικασία αυτή, αφού σήμερα το epoli.gr “φέρνει στο φως”, άλλον έναν Δήμο, που αρνείται να εφαρμόσει την απόφαση του 1ου Κλιμακίου του Ε. Σ.(επικαλούμενος την απόφαση της Ολομέλειας, που έκρινε μεταξύ άλλων, αντισυνταγματική την πληρωμή των συμβασιούχων – “παρατασιούχων” ανταποδοτικών υπηρεσιών καθαριότητας) και να πληρώσει τα “δεδουλευμένα” στους συμβασιούχους Καθαριότητας και μάλιστα, παρά το γεγονός ότι, τα χρηματικά εντάλματα πληρωμής τους έχουν θεωρηθεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο / Υπηρεσία Επιτρόπου Ν. Χαλκιδικής! (ακολουθεί).


 
Mετά από έναν τεράστιο “αγώνα δρόμου”, που έγινε από την Διοίκηση του Σωματείου Συμβασιούχων Δήμου Σιθωνίας και το Γραφείο Δημάρχου, λοιπόν, επιστράφηκαν θεωρημένα τα χρηματικά εντάλματα, που αφορούσαν επτά (7) συμβασιούχους ανταποδοτικών υπηρεσιών καθαριότητας του Δήμου Σιθωνίας, στις 4 Αυγούστου 2017. Ως εκ τούτου, η ημερομηνία πληρωμής των, αυτής της 10ης Αυγούστου 2017, “φάνταζε” εφικτή...

Μάλιστα, όπως ενημέρωσε, στο πλαίσιο του ρεπορτάζ του, το epoli.gr, ο πρόεδρος του Σωματείου, Αναστάσιος Παπαργύρης, μετά από τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε με το Ελεγκτικό Συνέδριο / Κλιμάκιο Προληπτικού Ελέγχου Δαπανών 1ου Τμήματος, καθώς και με κατευθείαν συνάντησή του με την αναπληρώτρια Επίτροπο Χαλκιδικής [ενδεικτικό του αγώνα που κάνουν οι συμβασιούχοι και μάλιστα πληρώνοντας (έξοδα μετακίνησης, τηλεφωνικά κ.α.), στην προσπάθειά τους αυτή, από την άδεια τσέπη τους…], πήρε τη διαβεβαίωση ότι, πρέπει να καταβληθούν τα “δεδουλευμένα” μέχρι και την ημερομηνία κοινοποίησης της προαναφερόμενης πράξης (4.8.2017), πράγμα που σημαίνει ότι, πρέπει να καταβληθούν όλα τα “δεδουλευμένα” έως και τη λύση των συμβάσεων των εν λόγω εργαζομένων, που πραγματοποιήθηκε στις 12 Ιουλίου 2017 – απαραίτητη προϋπόθεση του Νόμου “Σκουρλέτη”, προκειμένου να παραμείνουν στην εργασίας τους, το μέγιστο έως τις 30/03/2018.
Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, η Διοίκηση του Σωματείου ενημέρωσε τον Οικονομικό Διευθυντή του Δήμου Σιθωνίας.

Παρόλα αυτά, αρνείται να πληρώσει (!) έως τις 12.07.2017, αφήνοντας απλήρωτους τους 115 συμβασιούχους – “παρατασιούχους” καθαριότητας. Αντιθέτως, θα καταβληθούν τα “δεδουλευμένα” μέχρι τις 7 Ιουνίου 2017
.

«Θα προβούμε σε όλες τις νόμιμες διαδικασίες, ούτως ώστε να καταβληθούν όλα τα “δεδουλευμένα” των συναδέλφων μας. Αυτή η κατάσταση κάποια στιγμή θα πρέπει να “λάβει τέλος”», τόνισε στο epoli.gr o κ. Παπαργύρης. (φωτο, πρώτος δεξιά)

Δυστυχώς, η “αυτόματη” πληρωμή μετά τη σχετική απόφαση του Κλιμακίου του Ε.Σ. μόνο τέτοια δεν αποδεικνύεται…

 
---------------------------------
Πηγή:  epoli.gr
---------------------------------