Παρασκευή 4 Αυγούστου 2017

Μαίνεται η φωτιά στα Κύθηρα

Η φωτιά που εκδηλώθηκε στη βόρεια πλευρά των Κυθήρων, στην περιοχή Πιτσινάδες στις 11:25 από τον περίβολο του νοσοκομείου, στο βόρειο-βορειοδυτικό κομμάτι του νησιού, πιθανότατα από αναμμένο τσιγάρο, μαίνεται ανεξέλεγκτη σε αγροτοδασική έκταση. 

Η ηλεκτροδότηση στο νησί είχε διακοπεί και χάρη στις άοκνες και υπεράνθρωπες προσπάθειες των τοπικών τεχνικών της ΔΕΗ επανήλθε στο μεγαλύτερο τμήμα του νησιού, ενώ το έργο των πυροσβεστών δυσχεραίνουν οι οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν.

Στη μάχη της κατάσβεσης παίρνουν μέρος 20 πυροσβέστες με 10 οχήματα και ένα πεζοπόρο τμήμα με 12 άτομα, ενώ ρίψεις νερού πραγματοποιούν 3 πετζετέλ και ένα ελικόπτερο.Ενώ μεταφερθείσες, με το "Πορφυρούσα", δυνάμεις της πυροσβεστικής της Λακωνίας, από πέντε πυροσβεστικά οχήματα και 15 άνδρες, ενισχύουν το έργο της πυρόσβεσης μαζί με τις δυνάμεις του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Κυθήρων



Η φωτιά κατέκαψε  περιοχή Αρωνιαδίκων -Πιτσινάδες, όπου διετάχθη εκκένωση του χωριού, και κατευθύνθηκε προς Αραιούς και Μυλοπόταμο ενώ υπήρχαν μέτωπα και σε Πρελεγκιάνικα και Ντουριάνικα. Ήδη η φωτιά πέρασε τη Σκληρή και μπαίνει Κυπριωτιάνικα και Αλοϊζιάνικα

Προς στιμή φάνηκε ότι τα μέτωπα ετέθησαν υπό έλεγχο και κάποια εναέρια μέσα αποχώρησαν για να συνδράμουν σε κρισιμώτερες περιπτώσεις. Πλην όμως όπως φαίνεται υπήρξε αναζωπύρωση λόγω της αύξησης της έντασης των ανέμων.



Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων δυσχεραίνουν οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν, ενώ, σύμφωνα με εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής, δεν υπάρχει, αυτή την ώρα τουλάχιστον, κίνδυνος για οικισμούς που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή.
----------------------------------
Αντώνης Λαμπρινίδης
----------------------------------