Παρασκευή 4 Αυγούστου 2017

Ένας νεκρός από κατάρρευση στεγάστρου στο παλιό λιμάνι της Πάτρας

Το στέγαστρο κατέρρευσε από άγνωστη αιτία στο παλιό εγκαταλελειμμένο λιμάνι της Πάτρας με αποτέλεσμα ένας άνδρας να χάσει τη ζωή του. Εκφράζονται φόβοι και για άλλους εγκλωβισμένους.
Σε εξέλιξη η επιχείρηση των σωστικών συνεργείων

Ένας άνδρας ανασύρθηκε νεκρός κάτω από τα συντρίμμια του στεγάστρου που κατέρρευσε λίγο μετά τις 5 το απόγευμα της Παρασκευής, στο παλιό λιμάνι της Πάτρας ,εντός της λιμενικής ζώνης, στο ύψος της Όθωνος Αμαλίας και Αγίου Νικολάου.
AdTech Ad

Οι πυροσβέστες που έφτασαν στο σημείο μαζί με άντρες της ΕΜΑΚ κατάφεραν να ανασύρουν έναν άντρα, αγνώστων λοιπών στοιχείων, ο οποίος δυστυχώς είναι νεκρός, ενώ, καθώς υπάρχουν πληροφορίες για τουλάχιστον έναν ακόμα εγκλωβισμένο.

Οι πυροσβέστες αναμένουν να γίνει διακοπή στην ηλεκτροδότηση ώστε να μπορέσει να μπει ο σκύλος-διασώστης στα χαλάσματα, μήπως εντοπίσει ίχνη όντως τυχόν άλλων εγκλωβισμένων και έτσι η επιχείρηση συνεχίζεται.

Όπως μετέδωσε στο Ραδιόφωνο 24/7 ο ανταποκριτής Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος ο νεκρός είναι μετανάστης καθώς στο σημείο μετανάστες έβρισκαν προσωρινή στέγη προσπαθώντας να μπουν σε κάποιο πλοίο με προορισμό την Ιταλία. Ακόμη, ένα ακόμη άτομο νοσηλεύεται βαριά τραυματισμένο.

Σύμφωνα με το PatrasTimes, το υπόστεγο είχε κριθεί ακατάλληλο και λίγες ώρες πριν το τραγικό συμβάν είχε υπογραφεί  μεταξύ του Ο.Λ.ΠΑ. και της εταιρείας που ανεδείχθη μειοδότρια στο διαγωνισμό που διεξήχθη, η σύμβαση για την κατεδάφιση του υποστέγου επιφάνειας 2.700 τ.μ.

Η ολοκλήρωση των εργασιών κατεδάφισης προβλέπονταν, σύμφωνα με τη σύμβαση, να πραγματοποιηθεί εντός του επόμενου τριμήνου ώστε ως το τέλος του φθινοπώρου ο χώρος να αποδοθεί ελεύθερος στο Δήμο Πατρέων για να τον εντάξει στους σχεδιασμούς ανάπλασης της παραλιακή ζώνης.
---------------------------------------------------------------
Πηγή: news247.gr-Θοδωρής Παναγιωτίδης 
---------------------------------------------------------------