Σάββατο 19 Αυγούστου 2017

Ενημέρωση σχετικά με την πορεία της ακτοπλοϊκής σύνδεσης των Κυθήρων-Αντικυθήρων

Τις τελευταίες ημέρες, σύμφωνα πάντα με την ανόητη Κυθηραϊκή συνήθεια, κυκλοφορούν διάφορες ανυπόστατες φήμες που προέρχονται αποκλειστικά και μόνον από διαταραγμένα εγκεφαλικά κατάλοιπα αρκετών συμπατριωτών μας, που με αυτό τον τρόπο ενισχύουν το προσωπικό τους εγώ και πρωταγωνιστούν σε συζητήσεις καφενείου αλλά και άγραν like στο κοινωνικό δίκτυο.

Για να βάλουμε λοιπόν τα πράγματα στην θέση τους και σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες από το Σ.Α.Σ. αλλά και από τους πλοιοκτήτες του προς δρομολόγηση πλοίου ΪΟΝΙΣ", η κατάσταση έχει ως εξής:

Στις 18 Αυγούστου, δηλαδή χθές Παρασκευή, έληξε η προθεσμία για οιαδήποτε υποβολή υποψηφιότητας εκτέλεσης των δρομολογίων Πειραιάς-Κύθηρα-Αντικύθηρα-Κίσσαμος-Γύθειο, (εναλλάξ).

Ουδείς έτερος διεκδικητής παρουσιάσθηκε πλην των ήδη υπαρχόντων πλοιοκτητών του "ΙΟΝΙΣ".

Ως εκ τούτου και με την συμπλήρωση των διαδικαστικών διαδικασιών, οι πλοιοκτήτες του "ΙΟΝΙΣ" θα οδηγήσουν το πλοίο στην επισκευαστική μονάδα Χαλκίτη στην ζώνη του Περάματος προκειμένου να προβούν σε κάποιες απαραίτητες συμπληρωματικές εγκαταστάσεις που θα διευκολύνουν την ευελιξία του πλοίου κατά τις προσεγγίσεις-αποχωρήσεις του στα και από τα λιμάνια, αλλά και θα αποσυνδέσουν κάθε εξάρτηση από την κυρία μηχανή την λειτουργία της πρωραίας κίνησης ελιγμών του πλοίου. 

Μετά το πέρας των βελτιώσεων (για την διάρκεια των βελτιώσεων θα επανέλθουμε με επιτόπιο ρεπορτάζ την προσεχή εβδομάδα), το πλοίο θα περάσει τους απαραίτητους ελέγχους της κλάσεως και της Ε.Ε.Π. και εφόσον ρυθμισθούν όλες οι γραφειοκρατικές διεκπεραιώσεις, το πλοίο θα ξεκινήσει τα προκαθορισμένα δρομολόγια του.

Και όπως επανειλημμένα έχομε γράψει προβλέπεται να τεθεί σε δρομολόγηση το πρώτο 15θήμερο του Σεπτεμβρίου.

Παρακαλούνται λοιπόν όσοι είναι άσχετοι με το αντικείμενο να πάψουν να δρομολογούν το πλοίο στις Σποράδες η στην Ουκρανία η να το πωλούν στους Τούρκους η  να το στέλνουν στον Άρη για διαστημικά ταξίδια. Ας περιοριστούν στα συνήθη καφενειακά ψέμματα, περί κυνηγίου και ψαρέματος η στο σύνηθες κατηγορητήριο του τι δεν έκανε ο Δήμος, και ας αφήσουν τα υπόλοιπα θέματα για αυτούς που τα γνωρίζουν και που ενημερώνουν σωστά τους Κυθηρίους....
-----------------------------------
Αντώνης Λαμπρινίδης
-----------------------------------