Πέμπτη 3 Αυγούστου 2017

Η επιμονή στο τίποτα είναι ανοησία!

Αφού άφησα τον κ. Φατσέα να χαρεί λίγο με τη μεγάλη του αποκάλυψη, ότι δήθεν φιμώσαμε τον πολιτικό του λόγο, επανέρχομαι και δημοσιεύω το μικρό απόσπασμα από την επίμαχη ημέρα, όπου φαίνεται ξεκάθαρα ότι όταν ο κ. Φατσέας ζητάει το λόγο η απάντησή μου είναι ξεκάθαρα καταφατική με τη λέξη "βεβαίως" την οποία λέγω (όχι τόσο δυνατά όσο θα ήθελε ίσως ο πάντα βροντόφωνος κ. Φατσέας) πριν σηκωθώ να απαντήσω στο τηλέφωνο και να ζητήσω από τη συνεργάτιδά μου να ρωτήσει τους παρευρισκόμενους αν ήθελαν καφέ.



Δεν σηκώθηκα να φύγω από το νησί ούτε από τη Χώρα, πήγα για πολύ λίγο στο γραφείο μου όπως σχεδόν σε κάθε συνεδρίαση του Δ.Σ., χωρίς να απαιτώ από κανέναν να αναμένει την επιστροφή μου για να μιλήσει, και χωρίς φυσικά να πρέπει όποιος μιλάει ή θέλει να μιλήσει να με αναμένει να επιστρέψω για να συνεχίσει.

Αν ο κ. Φατσέας ήθελε πράγματι να μιλήσει όφειλε να ξεκινήσει αμέσως να μιλάει, μετά και τη δική μου καταφατική απάντηση στο αίτημά του που φαίνεται και στο βίντεο. Εκτός αν ήθελε να τον αναγγείλουμε ιδιαιτέρως όπως γίνεται στους βασιλικούς χορούς της Ευρώπης με τους Πρίγκηπες άνευ χαρτοφυλακίου.

ΤΙ ακριβώς λοιπόν τον εμπόδισε να μιλήσει; Ποιός του απηγόρευσε το λόγο; Του είπαμε "όχι"; Γιατί την άποψή του δεν υποστηρίζει ΚΑΝΕΝΑΣ εκ των παρισταμένων; Και ήταν πάρα πολλοί, ήταν εκείνοι που έμειναν μέχρι το τέλος γιατί τους ένοιαζε η ουσία και όχι η κάμερα. Προφανώς και τον κ. Φατσέα δεν νοιάζει η ουσία, που είναι τα 22 εκατομμύρια των έργων της Περιφέρειας στο νησί, για το στάδιο εκτέλεσης και ωριμότητας των οποίων θα είχε λάβει εξαιρετική ενημέρωση αν παρέμενε άλλες 2 ώρες, όσο δηλαδή διήρκεσε η κυρίως σύσκεψη, που ήταν και η ουσία της επίσκεψης της Περιφερειάρχου στο νησί.

Ακόμα όμως και αν κάποιος προσπαθούσε να φιμώσει τον κ. Φατσέα όπως μόνο εκείνος πιστεύει, δεν όφειλε να διεκδικήσει να μιλήσει ως ένας εκ των θεσμικών παραγόντων του τόπου; Αν όντως ήθελε να μιλήσει, θα το έκανε αμέσως μετά την καταφατική μου απάντηση. ΔΕΝ το έκανε γιατί ως συνήθως ήθελε να προκαλέσει ζήτημα εκ του μη όντος και να αμαυρώσει ένα εξαιρετικά παραγωγικό τριήμερο για το νησί μας.

Η φυγή και η εγκατάλειψη δεν είναι ίδιον πολιτικού ανδρισμού κ. Φατσέα. Είναι κρίμα να δίνετε τέτοια παραδείγματα άτακτης φυγής στους νέους ανθρώπους, που κάποτε υπήρξαν μαθήτες σας και οφείλετε - οφείλουμε να τους κάνουμε να αγαπήσουν τα κοινά και όχι να τα αποστρέφονται. Οι Κυθήριοι σας εξέλεξαν για να υπηρετείτε την ουσία και όχι για να θεατρινίζετε όπως δυστυχώς κάνατε στο συγκεκριμένο ανύπαρκτο "θέμα".

Έχουν περάσει 3 χρόνια από τις εκλογές του 2014, οι Κασσάνδρες διαψεύδονται μέρα με τη μέρα, ο Δήμος μας είναι ο ΠΡΩΤΟΣ σε απορροφητικότητα και δημοπρατήσεις έργων στην Π.Ε. Νήσων (το επιβεβαιώνουν όλες οι υπηρεσίες), οι αιρετοί και οι υπάλληλοι μοχθούν για την καθημερινότητα άνευ ωραρίου και αργιών, οι μάχες μας στην Κεντρική Διοίκηση για τα σοβαρά προβλήματα είναι καθημερινές και διαρκείς, το νησί μας αποκτά την εξωστρέφεια που επί χρόνια είχε χάσει, ο Δήμος ανακτά τη χαμένη του αξιοπιστία παρά τις διαρκείς δικαστικές εμπλοκές που οφείλονται στο παρελθόν, και σε όλα αυτά επιλέγετε το φευγιό.

Εμείς θα συνεχίσουμε να είμαστε παρόντες όμως, ελπίζοντας ότι κάποια στιγμή θα καταλάβετε ότι η συνεργασία και η συναίνεση απαιτούν τους πάντες παρόντες και όχι απόντες! Συνεχίστε να επιμένετε και να λέτε ό,τι θέλετε, σε μια προσπάθεια να πλήξετε τη Δημοτική Αρχή, αφού αδυνατείτε να κατανοήσετε πως οι τρικλοποδιές κάνουν κακό στον τόπο και όχι σε εμάς. Ο κόσμος βλέπει, ακούει και κρίνει καθημερινά και έχει ήδη βγάλει τα συμπεράσματά του...

------------------------------------------
Στράτος Χαρχαλάκης
------------------------------------------