Πέμπτη 3 Αυγούστου 2017

Δελτίο Τύπου Δήμου Κυθήρων - 31/7/2017 - Ολοκλήρωση Φωτισμού Αγίας Πελαγίας

Ολοκληρώθηκε το δίκτυο παραλιακού φωτισμού στην Αγία Πελαγία με δαπάνες του Δήμου Κυθήρων.

Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο με τουριστικές προεκτάσεις καθώς ο πλέον ανεπτυγμένος τουριστικά (από πλευράς κλινών και επιχειρήσεων) οικισμός στο νησί δεν διέθετε παραλιακό φωτισμό, ένα έργο που θα έπρεπε να έχει γίνει εδώ και πολλά χρόνια, με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλά παράπονα από επαγγελματίες, επισκέπτες και tour operators. 

Η Δημοτική Αρχή κατασκεύασε το δίκτυο με δύο διακριτές διαδικασίες. Αρχικά δημοπρατήθηκε η κατασκευή των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων και στη συνέχεια η προμήθεια των φωτιστικών σωμάτων, για την επιλογή των οποίων τηρήθηκαν αυστηρά standards λόγω της γειτνίασης με τη θάλασσα.

Τα φωτιστικά είναι τύπου Led, υψηλής απόδοσης αλλά εξαιρετικά χαμηλής κατανάλωσης και το εκπεμπόμενο φως δημιουργεί ένα εξαιρετικό φωτιστικό αποτέλεσμα στον οικισμό.





Το συνολικό κόστος του έργου (εγκατάσταση δικτύου και προμήθεια σωμάτων) ανήλθε σε 44.370,00€ και καλύφθηκε εξολοκλήρου από ίδιους πόρους του Δήμου Κυθήρων.

Η Δημοτική Αρχή, τηρώντας απόλυτα τη δέσμευσή της προς τους κατοίκους και επαγγελματίες της περιοχής, θα εντάξει στον προϋπολογισμό του 2018 την δεύτερη φάση του παραλιακού φωτισμού, από το Ναό της Αγίας Πελαγίας μέχρι και μετά την παραλία του Νέου Κόσμου.



---------------------------
Πηγή: kythira.gr
---------------------------