Τρίτη 5 Ιουλίου 2016

Αργοπεθαίνει το ΕΣΥ, κλειστά χειρουργεία και κλίνες ΜΕΘ Από έλλειψη προσωπικού και υλικών καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ

Τη διαπίστωση ότι το ΕΣΥ αργοπεθαίνει κάνουν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) παραθέτοντας στοιχεία για τα νοσοκομεία της Ηπείρου, της Δυτικής Μακεδονίας, της Πελοποννήσου, της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, της Θεσσαλονίκης, της Κρήτης και των λοιπών νησιών. 

«Θυσιάζονται άνθρωποι στο βωμό της επίτευξης των δημοσιονομικών στόχων. Παραμένουν κλειστές 220 έτοιμες κλίνες ΜΕΘ, τα χειρουργικά τραπέζια των νοσοκομείων κλείνουν το ένα μετά το άλλο εξαιτίας των ελλείψεων προσωπικού και χειρουργικών υλικών. Οι λίστες αναμονής στα χειρουργεία ξεπέρασαν το ένα έτος (ο θάνατός σου η ζωή μου)» τονίζουν σε ανακοίνωσή τους.

Επίσης, αναφέρουν ότι πολλές κλινικές λειτουργούν χωρίς ειδικευμένους γιατρούς τις απογευματινές και τις νυχτερινές ώρες, ενώ συχνά μετά το μεσημέρι μόνο μία νοσηλεύτρια είναι υπεύθυνη για δύο κλινικές.

«Επί των ημερών του κ. Τσίπρα το προσωπικό στο ΕΣΥ λιγόστεψε κατά 4.000» καταγγέλλουν, προσθέτοντας ότι έχουν θεμελιώσει δικαίωμα σύνταξης άλλοι 7.000 εργαζόμενοι.

Σε ό,τι αφορά τα υλικά και τα φάρμακα, στα νοσοκομεία υπάρχουν σημαντικές ελλείψεις, αφού οι προϋπολογισμοί τους έχουν περικοπεί κατά 350 εκατ. ευρώ.
------------------------------
Πηγή: Το ΒΗΜΑ
------------------------------