Σάββατο 16 Ιουλίου 2016

Δείτε γιατί η Λακωνία μπορεί να γίνει αξεπέραστος τουριστικός προορισμός - “ Επικοινωνία, υποδομές και εξειδίκευση για τον τουρισμό που καταφθάνει... ”

Ο Μυστράς, η Μονεμβάσια, η Μάνη, οι πόλεις και τα χωριά, τα Κάστρα και τα Μοναστήρια, τα μονοπάτια και τα σπήλαια, τα βουνά και τα φαράγγια συνθέτουν έναν προορισμό απαράμιλλο και για τα δεδομένα της τουριστικής βιομηχανίας "παρθένο".

ΛΑΚΩΝΙΑ. Η Πελοπόννησος είναι μια από τις πιο ποικιλόμορφες και ζωντανές περιοχές της χώρας και αυτά δεν τα σημειώνει καμπάνια της Περιφέρειας ούτε καν ελληνικός τουριστικός οδηγός αλλά ο ταξιδιωτικός οδηγός Lonely Planet που προ ολίγων ημερών έδωσε στη δημοσιότητα την ετήσια λίστα του με τους καλύτερους προορισμούς της Ευρώπης για το 2016. 


Σε αυτήν ακριβώς τη λίστα τοποθετεί στην πρώτη θέση των προορισμών την Πελοπόννησο. Την περιγράφει μάλιστα ως έναν «προσιτά οικονομικό θύλακα μαγευτικών αρχαίων μνημείων όπως η Ολυμπία, οι Μυκήνες και ο Μυστράς, τα οποία είναι διάσπαρτα σε ένα πλούσιο τοπίο με πέτρινα χωριά, γαλαζοπράσινες θάλασσες και χιονισμένα βουνά».

Στο notospress.gr προ ημερών, και συγκεκριμένα στο notostοurism αναφέραμε ότι αν τα 2016 – 17 είναι οι χρονιές της Πελοποννήσου τα 2017 – 18 είναι οι χρονιές της Λακωνίας. Το θέμα είναι αν είμαστε έτοιμοι να διαχειριστούμε αυτά τα δεδομένα που θα δημιουργήσει η «έφοδος» των Ευρωπαίων στον τόπο μας. Η δημιουργία ρευμάτων και η προσέλκυση τουριστών προϋποθέτει προετοιμασία. Σε κάθε περίπτωση η Λακωνία αναδεικνύεται σε έναν τόπο με αδιάψευστα συγκριτικά πλεονεκτήματα που θα πρέπει να εντάξει μέσα σε ένα πλάνο σωστής επικοινωνίας, αναγκαίων υποδομών και εύστοχης προετοιμασίας.

Αν η ενιαία συνείδηση είναι μονόδρομος για όλους τους Νομούς της Πελοποννήσου καταλαβαίνει κανείς πόσο αναγκαία είναι η ενιαία δράση και στρατηγική των Δήμων της Λακωνίας.






















---------------------------------
Πηγή:  notospress.gr
---------------------------------