Τρίτη 14 Ιουνίου 2016

Ά...γαμοιΘύται

Δεν  υφίσταται  το “παραιτηθείτε”. Ουδείς  εγκαταλείπει την εξουσία.  Εγώ δεν  γνωρίζω  κανένα. Αυτό λέει  η ιστορία.  Αυτό  είναι καταγεγραμμένο σε κάθε σελίδα, σε  κάθε στιγμή, ακόμα και  σε  κάθε κυβερνητική “πορδή”!

Το «παραιτηθείτε» είναι  πυροτέχνημα. Και μάλιστα πυροτέχνημα  χωρίς φλόγα. Που απευθύνεται;  Σε ευαισθησίες.  Σε  μεγάλες  ευαισθησίες. Μα   αν είναι τόσο ευαίσθητοι  δεν θα έλεγαν τόσα  ψέματα. Το ψέμα πορεύεται με  την πονηρία. Με την αναλγησία. Με τον κυνισμό.  Με   την πώρωση για εξουσία και τον φιλοτομαρισμό!


Ψέματα; Επομένως οι «παραιτηθείτε»  γνωρίζουν,  ότι  με την κίνησή τους  η  κυβέρνηση  δεν πρόκειται να παραιτηθεί. Και   το κυβερνητικό επιτελείο γνωρίζει  ότι κι αυτό το  κίνημα   θα ξεφουσκώσει. Οπως  ξεφούσκωσαν οι αγανακτισμένοι!

Και κάτι ακόμα.  Ο Τσίπρας  φανατικός οπαδός των  «αγανακτισμένων».  Τους  χρησιμοποιήσε και τον αυθιρμητισμό τους αξιοποίησε και  εκμεταλλεύτηκε. Οι «αγανακτισμένοι»  ένα από τα εφαλτήρια  ανόδου  του Τσίπρα στην   εξουσία!

Το ίδιο  συμβαίνει και τώρα. Οι «παραιτηθείτε»  εφαλτήριο του Κυριάκου,  της Φώφης και του Σταύρου. Ντόρος να  γίνεται. Χαβαλές  να γίνεται. Κι εμείς να σπεκουλάρουμε!

Η δική σου αγανάκτηση και η δική σου οργή  καταλήγουν  εργαλεία όλων  των  κομματικών επιτελείων. Η αντιπολίτευση  για να  φθείρει  την κυβέρνηση, Και  η  κυβέρνηση   για να  συκοφαντεί ότι  όλοι οι «παραιτηθείτε»  είναι καλσόν, κατσαρόλες και Prada!

Πλάνη  λοιπόν  η προμετωπίδα. Λάθος το «παραιτηθείτε». Να τους  διώξουμε  ναι. Αυτό μάλιστα. Είσαι; Είμαι; Οχι! Ελάχιστοι «είναι»! Μια  χούφτα άνθρωποι!

Διαφωνείτε;  Ωραία.  Ε τότε ποια η δική μας πρόταση; Ε; Αφού είμαστε με την ευρωζώνη. Αφού  χρωστάμε  ένα σκασμό λεφτά. Και  αφού  η πολιτική  γραμμή, ακόμα  και  για το χαρτί  τουαλέτας των  νοσοκομείων,  αποφασίζεται  στο Βερολίνο και τις Βρυξέλες!

Αρα μονόδρομος τα μέτρα. Αρα μονόδρομος ο επερχόμενος πέλεκυς στις εργασιακές σχέσεις. Ετσι δεν είναι;

Και κάτι ακόμα. Να φύγει ο Τσίπρας και να   έρθει ο Κυριάκος.  Ελα  όμως  που σύμφωνα με την  τελευταία  έρευνα στο «Βήμα της Κυριακής»  η  απόσταση  ανάμεσα στους δύο είναι μόλις τρεις και κάτι μονάδες!

Ελα  όμως που ο Κυριάκος, μετά από  τόση  και τέτοια καταστροφή, λαμβάνει  20 και κάτι  τοις εκατό μετά  βίας. Ελα  που  χάνει  περίπου  εφτά μονάδες από τη «Νέα Δημοκρατία»  του Σαμαρά και του Μειμαράκη.  Ελα  που  οι μισοί και πλέον  συμολίτες μας  δεν ξέρουν τι να  ψηφίσουν!

Προυπόθεση μιας διαφορετικής πολιτικής είναι η  συνειδητότητα  της κοινωνίας! Γι αυτό λέω πρώτα εμείς  να  παραιτηθούμε!

Να παραιτηθούμε  από τις  ψευδαισθήσεις μας. Να παραιτηθούμε από τις αυταπάτες μας. Να παραιτηθούμε από τους πάσης φύσεως  σωτήρες μας. Να παραιτηθούμε από τις πλάνες μας. Να παραιτηθούμε από  την  τζάμπα μαγκιά μας. Να παραιτηθούμε από  την εσωστρέφειά μας. Να παραιτηθούμε και να αποκολληθούμε από τον παλιό  εαυτό μας!

Μόνο έτσι θα καταφέρουμε και θα  το εννοούμε.

Κι έτσι   στην   κάθε εξουσία να  λέμε όχι «παραιτηθείτε»  αλλά  ά...γαμοιθύται!
--------------------------------------------------------
Πηγή: protothema.gr-Δημήτρης Δανίκας
--------------------------------------------------------