Η φωτογραφία που δημοσιεύει η "Αυγή" είναι από τον Όρμο Βοιών, μεταξύ Νεάπολης και Ελαφονήσου. 

Το μεγάλο τάνκερ, μήκους 274 μέτρων, που βλέπουμε απέχει μια ανάσα από το Παυλοπέτρι, την αρχαιότερη βυθισμένη πολιτεία στον κόσμο, και τις ακτές και τις μαγευτικές παραλίες της περιοχής, όπου κάθε χρόνο, όπως και στα Κύθηρα, λίγο νοτιότερα, αναζητούν δροσιά πάνω από 200.000 επισκέπτες αιμοδοτώντας την οικονομία της περιοχής.


Η φωτογραφία έχει τραβηχθεί την Πέμπτη 27 του μηνός, μόλις δύο ημέρες μετά τη δήλωση του υπουργού Ναυτιλίας Θοδωρή Δρίτσα ότι δεν θα επιτρέψει τη ρύπανση στην περιοχή της Νεάπολης και τη δήλωση του αντιπεριφερειάρχη Νήσων (τα Κύθηρα ανήκουν διοικητικά στην Περιφέρεια Αττικής) Π. Χατζηπέρου ότι δεν πρέπει να επιτρέπεται σε μεγάλα πλοία να προσορμίζουν στην περιοχή, αλλά μόνο σε μικρά και αυστηρά όταν αντιμετωπίζουν κίνδυνο.

Υπενθυμίζουμε ότι η "Αυγή" τη Δευτέρα έφερε στο φως το βίντεο ντοκουμέντο με τις "πειρατικές" επισκευαστικές εργασίες που γίνονται μέσα στον Όρμο Βοιών, οι οποίες απειλούν να μετατρέψουν μια πανέμορφη περιοχή σε "Σκουριές του Νότου". 

Νομίζει κανείς ότι οι τοπικές λιμενικές αρχές έδωσαν κάποια σημασία στις δηλώσεις του υπουργού και του αντιπεριφερειάχη; 

Και μετά αναρωτιόμαστε με αφέλεια ποιος επιτέλους κυβερνά αυτόν τον τόπο...
 
Σταύρος Καπάκος
ΥΓ.: Τα στοιχεία του πλοίου είναι στη διάθεση των αρχών, αν βεβαίως τις ενδιαφέρουν...
--------------------------
Πηγή: ΑΥΓΗ
--------------------------