Αγριεύει από σήμερα ο χειμώνας, αφού σύμφωνα με έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, από το απόγευμα αναμένεται σοβαρή επιδείνωση του καιρού με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές, τις καταιγίδες, τις χιονοπτώσεις και την κάθετη πτώση της θερμοκρασίας έως και 10 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν θυελλώδεις έως και 10 μποφόρ στο Αιγαίο. Στη βόρεια Ελλάδα πάντως ήδη από το πρωί τα χιόνια δημιουργούν προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων.
Λόγω της χιονόπτωσης διακόπηκε η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στις επαρχιακές οδούς Καστοριάς Φλώρινας και Φλώρινας Καστοριάς (μέσω Βιτσίου), ενώ με αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία στο δρόμο 'Αρνισσας χιονοδρομικού κέντρου Βόρρα Πέλλας (από το 9ο μέχρι το 25ο χιλιόμετρο). Στα ορεινά της Βόρειας Ελλάδας και της Θεσσαλίας χιονίζει από το πρωί και η θερμοκρασία κυμαίνεται στο μηδέν, ενώ αυξημένη είναι από χθες η κίνηση στα χιονοδρομικά κέντρα, καθώς οι πίστες άρχισαν να καλύπτονται και πάλι χιόνι.Στη Θεσσαλονίκη επικρατεί βαριά συννεφιά, βρέχει, στις γύρω περιοχές πέφτει κατά διαστήματα και χιονόνερο, ενώ η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης δεν ξεπέρασε τους 7 βαθμούς από το πρωι. Στη Φλώρινα, η θερμοκρασία έπεσε στους 2 βαθμούς, 3 στην Κοζάνη και 5 στην Κατερίνη.
Τις επόμενες ώρες το νέο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να πλήξει σχεδόν ολόκληρη τη χώρα. Με τα μέχρι τώρα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία η κακοκαιρία θα συνεχιστεί στην ανατολική και νότια χώρα μέχρι και την ερχόμενη Τρίτη.
Παράλληλα, σε επιφυλακή βρίσκεται ο κρατικός μηχανισμός για την κατάσταση στον Έβρο. Κατά την χθεσινή του επίσκεψη στις πληγείσες περιοχές, και ειδικότερα στα Λαγυνά και τον Πόρο, ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας Πάνος Καμμένος τόνισε ότι ο στρατός θα βρίσκεται πάντα κοντά στις τοπικές κοινωνίες και θα προσφέρει κάθε δυνατή βοήθεια όταν και όποτε χρειαστεί.
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας με ανακοίνωση της συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων, των χιονοπτώσεων και του παγετού.
-----------------------
Πηγή: ΑΜΠΕ
-----------------------
-----------------------
Πηγή: ΑΜΠΕ
-----------------------