Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014

Θρίλερ τη νύκτα στο πλοίο EuropaLink. Έπεσε στα βράxια έξω από την Κέρκυρα με 500 επιβάτες

Τρόμος και αγωνία για 500 επιβάτες που ταξίδευαν από την Πάτρα στην Ανκόνα με το πλοίο Europa Link ιταλικών συμφερόντων.
Για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο το πλοίο έπεσε πάνω στα βράχια που βρίσκονται αμέσως μετά την Κέρκυρα. Τα πλοία που κατευθύνονται στην Ιταλία περνάνε ανάμεσα από δύο νησάκια. Και φυσικά αν τηρούν το προκαθορισμένο δρομολόγιο κίνδυνος δεν υπάρχει. Φαίνεται όμως ότι ο πηδαλιούχος, δεν πρόσεξε καλά και παρά το γεγονός ότι η θάλασσα ήταν λάδι, βγήκε από τη «χαραγμένη» διαδρομή και έπεσε πάνω στα βράχια.


Το Europa Link είχε ξεκινήσει στις 6 τοπ απόγευμα από την Πάτρα. Λίγο μετά τις δύο τα ξημερώματα και ενώ όλοι οι επιβάτες κοιμόντουσαν ακούσθηκε ένας φοβερός θόρυβος. Ακολούθησε πανικός και εκεί διαπιστώθηκαν τα ανύπαρκτα μέτρα ασφαλείας καθώς οι επιβάτες δεν έβρισκαν σωσίβια στις καμπίνες τους.

Δύο ώρες μετά το πλοίο επέστρεψε στην Κέρκυρα και αποβιβάστηκαν όλοι οι επιβάτες. Τα οχήματα παραμένουν στο πλοίο γιατί όπως καταγγέλλουν κάποιοι έχουν εισχωρήσει νερά.


Οι καταγγελίες για τα ελλειπή μέτρα στο οχηματαγωγό πλοίο Europalink που εκτελούσε το δρομολόγιο Πάτρα Ανκόνα, δεν σταματούν. Κανένα μέτρο ασφαλείας και κανένας προγραμματισμός δεν υπήρχε.

Επιβάτης μετά την αποβίβασή του στην Κέρκυρα δήλωσε ότι δεν υπήρχαν σωσίβια στις καμπίνες τους και το πλήρωμα μιλούσε τις γλώσσες «όλων των φιλών του Ισραήλ»
Τελικά στο πλοίο επέβαιναν 690 επιβάτες και 70 άτομα πλήρωμα. Όλοι είναι σώοι. Όμως κανένας από τους υπευθύνους δεν έχει βγει να δώσει καμιά εξήγηση για το ατύχημα που θα μπορούσε να ήταν ναυτική τραγωδία.

Το πλοίο υποβαστάζεται από δύο ρυμουλκά που κρατούν «κόντρα» από τη μία πλευρά ενώ από την άλλη ακουμπάει τώρα στην προβλήτα.

Έξαλλοι είναι οι επιβάτες από τα ανύπαρκτα μέτρα ασφαλείας στο πλοίο Europalink. Και ενώ οι επιβάτες ζητούν ευθύνες από την πλοιοκτήτρια εταιρία, δύτες από το υπουργείο εμπορικής ναυτιλίας βρίσκονται ήδη στην Κέρκυρα προκειμένου να εξετάσουν στα ύφαλα του πλοίου ποια ακριβώς είναι η ζημιά μετά την πρόσκρουση στα βράχια.

 Οι υπεύθυνοι του πλοίου πριν από λίγο είπαν ότι η εισροή υδάτων στο χώρο που βρίσκονται τα φορτηγά και τα Ι.Χ ( υπάρχουν 306 αυτοκίνητα εγκλωβισμένα μέσα στο πλοίο) είναι ελεγχόμενη.
Και ενώ οι δύτες ψάχνουν να βρουν πόση είναι η ζημιά από την πρόσκρουση στα βράχια , το πλήρωμα προσπαθεί να αντραλίσει τα νερά προκειμένου να βγουν κάποια από τα αυτοκίνητα που βρίσκονται στο μπροστινό τμήμα του πλοίου.
Το Europalink δεν έχει αγκυροβολήσει με την πρύμνη για να μπορεί να ανοίξει η μπουκαπόρτα, γιατί προς το παρόν υποβαστάζεται από δύο ρυμουλκά.

Ρεπορτάζ από το πλοίο
Οι περισσότεροι επιβάτες είχαν ξεκινήσει για διακοπές στην Ιταλία. Έχουν κλείσει ξενοδοχεία, έχουν δώσει προκαταβολές και τώρα τα χάνουν όλα δεδομένου ότι δεν μπορούν να πάνε με άλλο πλοίο στην Ιταλία αφού τα αυτοκίνητά τους παραμένουν στο αμπάρι.

Ένας από τους επιβάτες που καταφέραμε να εντοπίσουμε μας είπε:

« Κοιμόμασταν και ξαφνικά πεταχτήκαμε από τα κρεβάτια μας . Ήταν σαν να είχε γίνει σεισμός. Βγήκαμε έξω και είδαμε να τρέχουν πάνω κάτω τα μέλη του πληρώματος. Ήταν όλοι πανικόβλητοι. Δεν ήξεραν και αυτοί τι ακριβώς είχε συμβεί. Μόνο ο πηδαλιούχος και ο καπετάνιος ήξεραν το ολέθριο λάθος που είχαν κάνει. Έριξαν το πλοίο πάνω στα βράχια της νησίδας Περιστέρα. 

Το κακό είναι ότι στις καμπίνες μας δεν υπήρχαν σωσίβια. Η πρώτη ανακοίνωση από τον καπετάνιο έγινε δύο ώρες μετά. Από τις δύο τα ξημερώματα μέχρι και τις 4 δεν μας έλεγε κανένας τίποτα. Μας έδωσαν και φορέσαμε τα σωσίβια αλλά μέχρι εκεί. Τραγική η κατάσταση. Κρίμα. Οι Ιταλοί διέλυσαν την εταιρία. Κάνουμε το σταυρό μας που δεν βουλιάξαμε. Θα θρηνούσαμε εκατοντάδες νεκρούς.»
-----------------------------------
Πηγή:  now24.gr
-----------------------------------