Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014

Μολάοι: Απαραίτητη η λειτουργία μόνιμης μονάδας ΕΚΑΒ

nosokomeio Molaon

Άμεση ήταν η αναπόκριση του προέδρου του ΕΚΑΒ κ. Δημήτριου Παπαγιαννίδη στην επιστολή του δημάρχου Μονεμβασίας κ. Ηρακλή Τριχείλη, ο οποίος με ιδiαίτερα καυστικό ύφος είχε καταγγείλει την παντελή απουσία ασθενοφόρου στην ευρύτερη περιοχή, με αφορμή την αναγκαστική διακομιδή ασθενούς με αγροτικό αυτοκίνητο από την παραλία της Ελιάς στο Νοσοκομείο Μολάων πάνω σε ξαπλώστρα.
 
Απευθύνοντας έγγραφο προς το ΕΚΑΒ Τρίπολης – Τομέα Σπάρτης, ο κ. Παπαγιαννίδης δίνει εντολή για άμεση κάλυψη “των αναγκών του Κέντρου Υγείας Μολάων, διότι η παρούσα περίοδος επιβάλλει αυξημένα μέτρα προστασίας των πολιτών”, σημειώνοντας πως “είναι αδιανόητο να μην καλύπτεται η περιοχή Μολάων από διασώστες καθ’ όλο το 24ωρο”.

Από την πλευρά του ο δήμος Μονεμβασίας κρατά επιφυλακτική στάση, προβάλλοντας το ερώτημα κατά πόσο οι εντολές αυτές θα υλοποιηθούν στην πράξη και επιπλέον εκτιμώντας πως “αυτή η κίνηση αποτελεί προσωρινή λύση στο πρόβλημα, καθώς η περιοχή αποδεδειγμένα και επιβεβλημένα χρήζει μόνιμης μονάδας ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Μολάων”.
-----------------------------
Πηγή:  laconialive.gr
-----------------------------