Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014

Το ¨Μυστήριο" του Λεωφορείου του Δήμου

Πριν τρείς ημέρες είχαμε αναφερθείγια μια ακόμα φορά στο "σήριαλ" του παρατημένου λεωφορείου του Δήμου στην περιοχή των Καρβουνάδων με τίτλο "Το Λεωφορείο..... Φάντασμα.....!!!!!!


Ύστερα από τα επανειλημμένα δημοσιεύματα μας αλλά και τις απορίες που εκφράσαμε, σήμερα σε κάποια γωνιά του κοινωνικού δικτύου διαβάσαμε την πληροφορία ότι τελικά την επισκευή έχει αναλάβει το συνεργείο του κ. Παναγιώτη Κασιμάτη στις Καρβουνάδες.

Εμείς επικοινωνήσαμε με τον κ. Κασιμάτη ο οποίος μας διαβεβαίωσε ότι πράγματι έχει αναλάβει την επισκευή του Λεωφορείου και ότι όντως τα απαιτούμενα ανταλλακτικά έχουν παραληφθεί {εννοούμε τα ανταλλακτικά των 3.232,32 ευρώ}από τότε που πληρώθηκαν. 

Από ότι μας πληροφόρησε ο κ. Κασιμάτης η βλάβη η οποία υπάρχει είναι ότι λόγω πρόσκρουσης είχε καταστραφεί το σύστημα ψύξης της μηχανής και ότι μετά την επισκευή το Λεωφορείο θα είναι πάλι έτοιμο να προσφέρει τις υπηρεσίες του στο Κυθηραϊκό κοινό....

Δηλαδή για να κάνουμε μια μικρή περίληψη του θέματος :

1) Το Λεωφορείο του Δήμου από μια άτυχη στιγμή η κάποιο λάθος χειρισμό προσκρούει και καταστρέφεται το ψυγείο και το σύστημα ψύξης της μηχανής {ψυγείο, ανεμιστήρας. κ.λ.π....).

2) Μεταφέρεται και παραμένει 1 χρόνο σε ένα οικοπεδικό χώρο κοντά στο συνεργείο επισκευής.

3) Γίνεται θέμα και παρουσιάζεται στο Κυθηραϊκό κοινό με φωτογραφίες και δημοσιεύματα και ως δια μαγείας παραγγέλονται ανταλακτικά αξίας 3232,32 ευρώ.

4) Σήμερα μαθαίνουμε ότι το Λεωφορείο και επισκευάζεται και ότι θα είναι έτοιμο το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου και ότι η μοναδική του βλάβη ήταν το σύστημα ψύξης της μηχανής.

Δηλαδή για μια εργασία 5-10 ημερών και για ένα ποσό κόσους ανταλλακτικών που είναι κάτω από το όριο απευθείας ανάθεσης των 5.000 ευρώ, το Λεωφορείο που θα εξυπηρετούσε πολλές ανάγκες π.χ. μεταφορά μαθητών, παρέμεινε 2 χρόνια ακινητοποιημένο σε ένα χωράφι με περαιτέρω κίνδυνο δημιουργίας περισοτέρων απωλειών και ζημιών.......

Ποιούς άραγε ενοχλούσε πραγματικά η χρήση του Δημοτικού Λεωφορείου ;;;;;;

Πόσο ανόητοι πρέπει να είμαστε για να πιστεύουμε ότι όλα οφείλουνται σε κάποια τάχα γραφειοκρατεία έγκρίσεων ;;;;

Εάν το Λεωφορείο ήτανε κάποιου ιδιώτη δεν θα είχε φτιαχτεί το αργότερο σε ένα μήνα ;;;

Η μυστικοπάθεια και η απόκρυψη όλο αυτό τον καιρό των λεπτομερείων που βγάλαμε με το τσιγκέλι τι σημαίνει άραγε ;;;;  
Συνήθως σιωπάς και προσπαθείς να τα κουκουλώσεις "άμα έχεις την φωλιά σου χεσμένη" που λέμε.....

Και το ερώτημα είναι ένα και μοναδικό :  
Εάν δεν αναφερόμαστε εμείς στο θέμα και δεν το δημοσιοποιούσαμε θα γινότανε η τελική επισκευή η μήπως θα παρέμενε ακόμη μερικά χρόνια εκεί μέχρι να σαπίσει τελείως και οι υπηρεσίες του Λεωφορείου του Δήμου θα ανπληρωνόντουσαν δεόντως από ιδιωτικά συμφέροντα ;;;;;

Εμείς λοιπόν κιτρινίζουμε κύριοι της τέως Δημοτική αρχής η εσείς απλά δεν κοκκινίζετε ποτέ από το απύθμενο θράσος που ακόμη διατηρείτε αναλλοίωτο και προκλητικό;;;;;;
--------------------------------
Αντώνης Λαμπρινίδης
--------------------------------