Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014

Επαγγελματική Σχολή Μαθητείας (ΟΑΕΔ) Σπάρτης Τμήμα Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων


Προς: Μέλη Ένωσης Ξενοδοχείων Λακωνίας
                Σπάρτη, 26 Αυγούστου 2014





Επαγγελματική Σχολή Μαθητείας (ΟΑΕΔ) Σπάρτης Τμήμα Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Στο πλαίσιο των πολύπλευρων ενεργειών της Ένωσης, της προώθησης εκ μέρους του Περιφερειακού Διευθυντή του ΟΑΕΔ κ. Ιωάννη Καρβέλη αλλά και της άμεσης ανταπόκρισης του Διοικητή του ΟΑΕΔ κ. Αμπατζόγλου, σε σχετικό αίτημα που είχε υποβάλει ο Τουριστικός Οργανισμός Πελοποννήσου, από το τρέχον σχολικό έτος προσετέθη στο πρόγραμμα σπουδών της Επαγγελματικής Σχολής ΕΠΑΣ Σπάρτης στο Παρόρι, ειδικότητα Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων, με σκοπό την εξυπηρέτηση  των αναγκών της τοπικής τουριστικής αγοράς.

Οι μαθητές των ΕΠΑΣ το πρωί πραγματοποιούν την πρακτική τους άσκηση σε επιχειρήσεις ενώ το απόγευμα παρακολουθούν θεωρητικά και εργαστηριακά μαθήματα της ειδικότητας. Η αμοιβή των ασκούμενων μαθητών ανέρχεται στο 75% του κατώτατου ημερομισθίου που ορίζει η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΕΓΣΣΕ) και για τα τέσσερα εξάμηνα πρακτικής άσκησης, που αντιστοιχεί σε 17,12 € την ημέρα.
Η πρακτική άσκηση των μαθητών επιδοτείται με 11 € για κάθε ημέρα πρακτικής άσκησης, τα δε χρήματα καταβάλλονται είτε στον εργοδότη είτε απευθείας στους μαθητές.
Οι σπουδαστές λαμβάνουν επίσης δωρεάν βιβλία, επίδομα σίτισης και στέγασης καθώς και αναβολή στράτευσης.

Οι εγγραφές των υποψηφίων άρχισαν την 25η Αυγούστου και πρόκειται να ολοκληρωθούν τη 10η Σεπτεμβρίου 2014. Στο τμήμα Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων είναι προγραμματισμένο να εισαχθούν 25 μαθητές/τριες.  Λόγω όμως της αθρόας προσέλευσης υποψηφίων από την πρώτη  κιόλας ημέρα των εγγραφών, γίνεται προσπάθεια να δημιουργηθεί και δεύτερο τμήμα.

Ως επαγγελματίες του τουρισμού θα πρέπει να υποστηρίξουμε την όλη προσπάθεια, επιλέγοντας και προσλαμβάνοντας μαθητές στα ξενοδοχεία μας για την πρακτικής τους άσκηση, γεγονός που θα βοηθήσει αποτελεσματικά τόσο στη στελέχωση των επιχειρήσεων μας, όσο και στη συγκράτηση των νέων μας στον τόπο τους.

Πληροφορίες: Επαγγελματική Σχολή Μαθητείας ΟΑΕΔ Σπάρτης-Τμήμα Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων τηλ.: 27310 27997


Με συναδελφική εκτίμηση,

Δημήτρης Ε. Πολλάλης   Πρόεδρος Ένωσης Ξενοδοχείων Λακωνίας