Τρίτη 22 Απριλίου 2014

Είναι τελικά ακομμάτιστες οι Δημοτικές εκλογές στα Κύθηρα ;;;;

Οι μέχρι στιγμής δηλώσαντες υποψηφιότητα για την Δημοτική αρχή και διεκδίκηση της Κυθηραϊκής ψήφου έχουν δηλώσει με στόμφο ότι απέχουν από οιανδήποτε κομματική προσέγγιση και εξάρτηση και δεν υποστηρίζονται ούτε όμως υποστηρίζουν κάποιο συγκεκριμμένο κόμμα ανεξάρτητα από το προσωπικό τους πολιτικό πιστεύω.

Είναι όμως έτσι τα πράγματα η όχι, γιατί διάφορες κινήσεις συνάδουν για το ακριβώς αντίθετο.

Το δηλητήριο της πολιτικής κομματικοποίησης δυστυχώς εισρέει σαν τα νερά του Έβρου, που αυτή την εποχή φουσκώνουν και κινδυνεύει να πλημμυρίσει την παραποτάμια περιοχή.

Πλησιάζοντας πια προς την τελική ευθεία και βλέποντας ίσως ότι η ανταπόκριση στην "αποκομματικοποίηση" δεν πουλάει αρχίζει να μπαίνει στο πρόγραμμα το αδιόρθωτο κομματικό μεράκι του ανεγκέφαλου Έλληνα που προκειμένου να κερδίσει πόντους το κόμμα του πουλάει και την μάνα του στους περαστικούς πειρατές...

Όπως έχουμε τονίσει πολλές φορές από αυτή την σελίδα οι πολίτες πρέπει να σκεφθούν σωστά και απαλαγμένοι από οποιαδήποτε κομματική κουλτούρα και θολούρα να επιλέξουν τους καλύτερους συμπολίτες για μια θέση που θα βοηθήσει τον τόπο να πάει μπροστά και όχι να κάνει πλάγια καβουρίσια βήματα και αυτά κουτσά...

Επίσης καλά θα κάνουν όλοι οι υποψήφιοι να παρουσιάσουν σωστά τις προοπτικές τους και όχι απλά να παραθέτουν υποσχέσεις και ηχηρά "ΘΑ".

Ατυχώς στην ενότητα που άνοιξε αυτή η σελίδα με τα "Θέματα των υποψηφίων" δεν έτυχε της ανταπόκρισης που αναμενόταν. Οι υποψήφιοι μετά την πρώτη προσπάθεια φοβήθηκαν ίσως μια ανεξάρτητη κρίση η μπορεί και να μην έχουν την δυνατότητα να απαντήσουν σε εξειδικευμένα θέματα προόδου.

Ίσως κι όμως μπορεί να αρκούν στους ψηφοφόρους οι απλές υποσχέσεις για τα αιώνια υποσχόμενα εργάκια, όπως κάποιοι δρόμοι, κάποιες παραλίες και καμιά θεσούλα εποχιακή.

Η απόφαση φυσικά είναι του ψηφοφόρου όταν φθάσει μπροστά στην κάλπη και έχει να διαλέξει για ένα γρήγορο παροδικό σήμερα η για ένα πραγματικά ελπιδοφόρο αύριο. Θα πρέπει όμως ταυτόχρονα να σκεφθεί ότι για τα επόμενα 5 χρόνια δεν θα μπορεί να επέμβει και να αλλάξει οτιδήποτε.

Προς το παρόν θα αναμείνουμε μέχρι την ολοκλήρωση της κατάθεσης των υποψηφιοτήτων αλλά και των οιωνδίποτε προγραμματικών δηλώσεων χωρίς να σταματήσουμε να επισημαίνουμε τα αρνητικά η τα θετικά όλων των παρατάξεων που θα σχετίζονται με την ζωή, των επομένων χρόνων, των κατοίκων.
---------------------------
Αντώνης Λαμπρινίδης
---------------------------