Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

Μια επιστολή που πρέπει να προβληματίσει όλους τους Κυθήριους......

Αγαπητοί συμπατριώτες και συμπατριώτισες πριν από λίγο έλαβα μια επιστολή στην οποία δεν μπορώ να απαντήσω και πιστεύω όλοι αντιλαμβάνεστε το γιατί δεν μπορώ να απαντήσω.

Παρακαλώ όλους να την διαβάσουν και να αναρωτηθούν πραγματικά τι μπορεί να γίνει:
 
<<Χαίρετε ! θα ήθελα να σας ρωτήσω κάποιες πληροφορίες δεδομένου ότι επιλέχθηκα να αναλάβω ως καθηγητής μαθηματικών στο γυμνάσιο των Κυθήρων .
 
Η υπηρεσία μου ( αν τελικά την αποδεχτώ) ξεκινάει μετά την Καθαρά Δευτερα .
 
Ο μισθός μου εκεί δεν θα ξεπερνάει τα 600 ευρώ . 
 
Υπάρχει περίπτωση να βρω δωμάτιο μέχρι 150 ευρώ κοντά στην περιοχή που είναι το γυμνάσιο ; ΄'η θα έρθω να προσφέρω τις υπηρεσίες μου και θα μπω και μέσα ;
 
Επίσης αν έρθω με αεροπλάνο μετά πως μεταφέρομαι στην περιοχή που είναι το γυμνάσιο ; 
μόνο με ταξί ; 
υπάρχει συγκοινωνία ; 
 
Σας ευχαριστώ ! αναμένω πληροφορίες !Καλή συνέχεια !>>
 
Όπως καταλαβαίνετε όλοι και όλες το ίδιο υπαρκτό πρόβλημα υπάρχει για όλους τους νέους που θέλουν να ξεκινήσουν κάπου αλλά ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ γιατί δεν τους φτάνουν τα λεφτά.
 
Η περίπτωση του νέου καθηγητή είναι ακριβώς όμοια με χιλιάδες άλλες περιπτώσεις. Εάν βρεί κάποια θέση στην περιοχή που μένει εκείνος η οι δικοί του τότε δεν τίθεται πρόβλημα ίσως μπορεί να τα καταφέρει μένοντας στο σπίτι των δικών του. Εάν όμως τον υποχρεώνει η πολιτεία να υπηρετήσει στα Κύθηρα είτε σε οιοδήποτε άλλο νησί τότε τα προβήματα είναι πολλαπλά.
 
Οι κάτοικοι διαμαρτύρονται για έλλειψη καθηγητών, γιατρών, αστυνομικών, λιμενικών και άλλων δημόσιων λειτουργών. Και δίκαια διαμαρτύρονται γιατί έχουν δικαίωμα στην υγεία στην εκπαίδευση στην ασφάλεια. Είναι αγαθά που είναι υποχρεωμένο το κράτος να παράσχει αλλά ΠΩΣ ;;;;;
 
Μερικές φορές παίρνουμε σαν δεδομένο ότι όποιος έλθει στα Κύθηρα έχει αυτοκίνητο η έστω μια μηχανή και θα κυκλοφορεί. Τι γίνεται όμως εάν κάποιος δεν έχει και είναι υποχρεωμένος να πηγαίνει στην δουλειά του;;; 
 
Όπως όλοι γνωρίζουμε για να βρεί ο άνθρωπος ένα φτηνό δωμάτιο θα το βρεί κάπου στο εσωτερικό του νησιού γιατί από ότι γνωρίζω με αυτά τα χρήματα που μπορεί να δώσει λιγάκι απίθανο μου φαίνεται να βρεί κάτι στην Χώρα ώστε να μπορεί να πηγαίνει με τα πόδια στην δουλειά του.
 
Το θέμα αυτό το έχουμε θίξει αρκετές φορές από αυτή την σελίδα. Έχουμε δώσει αρκετά παραδείγματα άλλων νησιών που σκέφτηκαν λογικά και χρησιμοποίησαν κάποια κτήρια που ανήκαν στο Δημόσιο και τα μετέτρεψαν σε ξενώνες για καθηγητές και γιατρούς και έλυσαν το πρόβλημα.
 
Τις περισότερες φορές όταν ανφερόμαστε σε τέτοια θέματα νομίζουμε ότι μιλάμε στον τοίχο που μάλιστα είναι και μονωμένος. 
 
Μήπως αυτή την φορά θα γίνει αντιληπτό και θα βρεθεί κάποια λύση που και εκπαιδευτικό και ιατρικό προσωπικό θα διευκολύνει και θα προσελκύσει να έλθει στα Κύθηρα η και αυτή την φορά θα "σπάσουμε πάλι τα μούτρα μας" στην αδιαφορία των πάντων.
 
Τα σχόλια και η κρίση δικά σας.....
--------------------------------------------
Αντώνης Λαμπρινίδης
--------------------------------------------