.1 με 1 1/2 κιλό (καλά χυπημένο ή ξεπαγωμένο) Χταπόδι(α)
.ελάχιστο Λάδι
.1 κιλό μικρά ξερά (ολόκληρα) Κρεμμύδι(α)
.5 Φύλλα δάφνης
.4 -5 σκελίδες Σκόρδο
.1/2 κιλό φρέσκες Ντομάτα(ες)
.1 ποτηράκι Ξύδι
.1 ποτηράκι Κρασί
.Πιπέρι
-Καθαρίστε το χταπόδι από τη φούσκα, τα μάτια και τα δόντια, πλύντε το καλά, κόψτε το σε κομμάτια και στραγγίξτε το.
-Ρίξτε το λάδι στη χύτρα ταχύτητας και σε σιγανή φωτιά (για να μην κολλήσουν) σοτάρετε 2-3 κρεμμύδια.
-Οταν τα κρεμμύδια βγάλουν κάποια υγρά, ρίξτε το χταπόδι και σοτάρετέ το.
-Σβήστε το με το ξύδι και το κρασί.
-Προσθέτετε τα υπόλοιπα κρεμμύδια, τις ντομάτες περασμένες στον τρίφτη, τα φύλλα δάφνης, τα σκόρδα και το πιπέρι.
-Ρίξτε ένα ποτήρι νερό.
-Κλείστε τη χύτρα και αφήστε το φαγητό να σιγοβράσει από τη στιγμή που θα αρχίσει το σφύριγμα της βαλβίδας, για 35 λεπτά.
--------------------------
Ο Παππούς
--------------------------