Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Κατάργηση του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου

Ένα ακόμα χτύπημα, διπλό μάλιστα, κατάφερε η ξενοκίνητη καταστροφική κυβέρνηση στον χώρο της πρωτογενούς παραγωγής.

Ταυτόχρονα με την κατάργηση του «φρέσκου» γάλακτος  και την εξόντωση του κλάδου της κτηνοτροφίας, των κτηνοτρόφων, των ελληνικών μικρών  μεταποιητικών μονάδων και των αγροτών παραγωγών ζωοτροφών, ήρθε και η κατάργηση των συμβούλων των αγροτών και της Ελληνικής Πολιτείας σε θέματα πρωτογενούς παραγωγής, των Γεωτεχνικών.

Με παράγραφο που εισήγαγε αιφνιδιαστικά η κυβέρνηση στο πολυνομοσχέδιο -«ολοκαύτωμα» της πρωτογενούς παραγωγής, καταργεί την υποχρέωση εγγραφής των γεωτεχνικών στο ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ.  Το ΓΕΩΤ.Ε.Ε. είναι το θεσμικό όργανο εκείνο που ελέγχει την επάρκεια των Γεωτεχνικών, τους χορηγεί την σχετική άδεια άσκησης επαγγέλματος, ελέγχει την άσκηση της λειτουργίας τους πειθαρχικά, ενώ ταυτόχρονα είναι ο θεσμικός σύμβουλος της Πολιτείας  σε θέματα πρωτογενούς παραγωγής.

Ο στόχος της κυβέρνησης και της Τρόικας είναι προφανής: Η  κατάργηση του επιστημονικού συμβούλου των αγροτών και της Πολιτείας  προκειμένου να παραμείνει η πρωτογενής παραγωγή δέσμια των εξαρτήσεων από τους δανειστές και να ΜΗΝ συμβάλει στην ανόρθωση της εθνικής οικονομίας.

Το χτύπημα αυτό είναι απόλυτα συναφές με την αύξηση της φορολόγησης των αγροτών, με την επιβολή χαρατσιού στα αγροτεμάχια, με την αύξηση του κόστους παραγωγής στα γεωργικά εφόδια και ενέργεια (αγροτικό ρεύμα και πετρέλαιο) και μια σειρά άλλων αγροτοκτόνων ενεργειών.

Ο κλάδος που θα μπορούσε να συμβάλλει στην έξοδο από την οικονομική κρίση και θα μπορούσε να κάνει την χώρα να σταθεί στα πόδια της, πρέπει να καταστραφεί!
Αυτά για τους αφελείς συναδέλφους Γεωτεχνικούς, που λίγους μήνες πριν δεν ήταν σε θέση να αντιληφθούν την σκοπιμότητα της ρύθμισης για την συνταγογράφηση  των γεωργικών φαρμάκων και διαφωνούσαν για το ποιος θα είναι  αυτός που θα συνταγογραφεί…

Αυτά για τους αφελείς αγρότες που πίστεψαν τα λόγια τα μεγάλα  περί ανάπτυξης από την πρωτογενή παραγωγή…. Να πως αντιμετωπίζουν την τιμημένη αγροτιά και τι επιφυλάσσουν στους αγρότες…
Αυτά για τους αφελείς ψηφοφόρους της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ που πίστεψαν πως στόχος της κυβέρνησης είναι η σωτηρία της χώρας και όχι το ξεπούλημα της στα ξένα συμφέροντα…

Ας ελπίσουμε και ας αγωνιστούμε  ώστε ο Λαός θα βάλει άμεσα τέλος στο ξεπούλημα της πατρίδας  και να μην τους αφήσει  άλλο πολιτικό χρόνο να ολοκληρώσουν το καταστροφικό τους έργο.
----------------------------------------------------
Πηγή: notospress.gr-Σταύρος Αραχωβίτης
----------------------------------------------------