Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

«Ψωμί με το ζύγι» προβλέπει το πολυνομοσχέδιο

«Ψωμί με το ζύγι» προβλέπει το πολυνομοσχέδιο
Την πώληση του ψωμιού με το ζύγι προβλέπει το πολυνομοσχέδιο, που έρχεται αύριο προς ψήφιση στη βουλή, η ψήφιση του οποίου θα επικυρώσει και επίσημα την συμφωνία της κυβέρνησης με τη τρόικα.

Σε ότι έχει να κάνει με τις αλλαγές που προβλέπονται για το ψωμί, το πολυνομοσχέδιο αναφέρει, «στον άρτο και τα αρτοπαρασκευάσματα που διατίθενται, ανεξάρτητα από το σχήμα και τη μορφή τους, αναγράφεται με ευκρίνεια η τιμή τους ανά κιλό. 

Συμπληρωματικά, στα προϊόντα που πωλούνται συνήθως ανά τεμάχιο όπως είναι τα κουλούρια τύπου Θεσσαλονίκης, αναγράφεται και η τιμή ανά τεμάχιο. Όλα τα προϊόντα των προηγούμενων εδαφίων ζυγίζονται υποχρεωτικά ενώπιον του καταναλωτή».

Επιπλέον αναφέρεται πως, «επιτρέπεται η ίδρυση πρατηρίου άρτου σε χώρους που πληρούν τις διατάξεις του εκάστοτε ισχύοντα Οικοδομικού Κανονισμού. 

Αν το πρατήριο άρτου δεν αποτελεί αυτοτελές και ανεξάρτητο κατάστημα, επιτρέπεται η ίδρυση του σε όλα τα καταστήματα τροφίμων και ποτών πλην των κρεοπωλείων, των πτηνοπωλείων, των ιχθυοπωλείων και των περιπτέρων, σε χώρο σαφώς διαχωρισμένο και τηρουμένων των υγειονομικών διατάξεων».
-----------------------------
Πηγή:  sknews.gr
-----------------------------