Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Ακραία Καιρικά Φαινόμενα στα Κύθηρα - Το Καψάλι στην Μανία της Φύσης


'Ολοι οι Κυθήριοι και Κυθήριες όταν σκέπτονται το Καψάλι φέρνουν στο νου τους τις ειδυλιακές στιγμές του καλοκαιριού, με την γαλάζια διαμάντινη θάλασσα, τα εστιατόρια και τις καφετέριες γεμάτες πολύβουο κόσμο, την παραλία με τις ομπρέλλες και τα κανό, με τους ευτυχείς λουομένους να απολαμβάνουν τον ήλιο και την φύση σε όλη της την ομορφιά.

Και ακόμη όλοι σκέπτονται την μαγευτική θέα από ψηλά, κατεβαίνοντας φιδωτά απο την Χώρα, του πανέμορφου διπλού λιμανιού που κυριαρχεί σε όλες τις τουριστικές προβολές και παρουσιάσεις του νησιού σε όλο τον κόσμο.




Όμως υπάρχει και το άλλο Καψάλι. Το Καψάλι του χειμώνα με τους λιγοστούς ανθρώπους, τα κλειστά παραλιακά μαγαζιά, τους λίγους εναπομείναντες ψαράδες και κατοίκους και την ..απόλυτη ησυχία της μοναξιάς, που όμως διακόπτεται ξαφνικά από ένα άλλο "χειμερινό επισκέπτη" που έχει το δυσάρεστο όνομα "Κακοκαιρία"...

Αυτός λοιπόν ο δυσάρεστος επισκέπτης συνεπικουρούμενος από τους σφοδρούς Νότιους ανέμους που σαρώνουν την περιοχή των Κυθήρων από χθές, αποτυπώθηκε έντονα και καθαρά από ένα "Πιστό Καταγραφέα", μόνιμο "Φρουρό" κάτοικο του Καψαλιού, και εξαίρετο φίλο τον Γιώργο Σάμιο.

Και η καταγραφή είναι τόσο εντυπωσιακή που σας αφήνουμε να την δείτε σε όλο της το μεγαλείο μαζί με τις πολλαπλές καταστροφές που προκάλεσε η αλύπητη μανία του καιρού.












---------------------------------------------------------------
Αντώνης Λαμπρινίδης-Φωτογραφίες Γιώργος Σάμιος
---------------------------------------------------------------