Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2009

Στην μνήμη του Βασίλη Καραμηνά

Με συγκίνηση και θλίψη το νησί των Κυθήρων, αντιμετώπισε τον θάνατο του Βασίλη Καραμηνά.

Ο επιχειρηματίας Βασίλης Καραμηνάς δραστηριοποιήθηκε στα Κύθηρα εδώ και 20 χρόνια, στον τομέα των κατασκευών έργων οικοδομών.

Πέρα από την μεγάλη και αδιαμφισβήτητη του προσφορά του στο νησί, ως επιχειρηματίας, ως οικογενειάρχης, ως άνθρωπος βοήθησε και στην πρόοδο και την ανάπτυξη αυτού του τόπου, επενδύοντας σε καιρούς δύσκολους και συμβάλλοντας στην γενικώτερη εξέλιξη της οικονομικής και κοινωνικής ζωής.

Κυρίως όμως όλοι εμείς που τον γνωρίσαμε από κοντά, θα τον θυμόμαστε πάντα για την ανθρωπιά του, το ήθος του, την εργατικότητα και την τιμιότητα που τον διέκρινε σε κάθε του κίνηση.

Ήταν ένας αγνός αγωνιστής τη ζωής, ένας άνθρωπος έτοιμος να θυσιασθεί για τους συνανθρώπους του, ένας άνθρωπος που, αυτοδημιούργητος ο ίδιος, γνώριζε τον πόνο και έσπευδε πάντα να σταθεί δίπλα σε όσους είχαν την ανάγκη του.

Υπόδειγμα οικογενειάρχη, με υψηλό αίσθημα αυτοθυσίας και γενναιότητας,αντιμετώπιζε κάθε δυσκολία με ψυχραιμία και δυναμισμό.

Κατόρθωσε να δημιουργήσει μεγάλες επιχειρήσεις, που συνεχίζουν σήμερα τα παιδιά του, μέσα σε αντίξοες συνθήκες και πολλά προβλήματα.

Βγήκε νικητής και έφυγε νικητής μέσα στην γαλήνη της οικογενείας του και των εγγονών του, αξιοπρεπής και δυνατός μπροστά στον θάνατο, ιδεαλιστής και μεγαλόψυχος όπως υπήρξε πάντα.

Θα τον θυμόμαστε πάντα με πολλή αγάπη.
------------------------------------
Μανώλης Λουράντος - Πιέρρος
------------------------------------