Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2009

Εντοπισμός λαθρομεταναστών στα Κύθηρα


Σώοι και καλά στην υγεία τους είναι τελικά οι λαθρομετανάστες που νωρίς σήμερα, είχαν εντοπιστεί στη θαλάσσια περιοχή των Κυθήρων, με ιστιοφόρο σκάφος αγνώστων λοιπών στοιχείων.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, το ιστιοφόρο που φέρει το όνομα «Μπέρμινχα» εντοπίστηκε αγκυροβολημένο στη θαλάσσια περιοχή Αυλέμωνας ανατολικά των Κυθήρων, στο οποίο επιβαίνουν 30 λαθρομετανάστες, οι οποίοι αφού καταμετρηθούν θα μεταφερθούν στο Κέντρο Υγείας του νησιού για προληπτικές εξετάσεις.



Προηγήθηκε τηλεφώνημα αγνώστου στις λιμενικές αρχές που ανέφερε ότι το σκάφος βρίσκεται σε κίνδυνο.

Σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες της σελίδας ο τελικός αριθμός των μεταναστατών είναι 41 και μεταξύ τους βρίσκονται 5 παιδιά , 4~8 ετών, και μία έγκυος γυναίκα.

Οι λαθρομετανάστες μεταφέρθηκαν με την μέριμνα των τοπικών αρχών στο λιμάνι του Διακοφτίου, όπου εξετάζονται από κλιμάκιο ιατρών που μετέβησαν εκεί για αυτό τον σκοπό.

Όλοι είναι καλά στην υγεία τους και σε αρίστη κατάσταση.



Οι λαθρομετανάστες θα παραμείνουν στο λιμάνι του Διακοφτίου από όπου και θα μεταφερθούν το βράδυ με το πλοίο της γραμμής (Βιτσέντζος Κορνάρος) στον Πειραιά για να μεταφερθούν στο ανάλογο κέντρό συγκέντρωσης.

Η αξία των εισιτηρίων των λαθρομεταναστατών καλύπτεται κατά 50% από την πλοιοκτήτρια εταιρεία "ΛΑΝΕ" και κατά 50% από την Νομαρχία Πειραιά.
---------------------------------------------------------
Πηγή: InOut.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ
---------------------------------------------------------