Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2009

Τα Κύθηρα δικαιούνται πρακτορείο της ΔΕΗ


Ο Βουλευτής Α΄ Πειραιά και Νησιών του ΠΑΣΟΚ Μανώλης Μπεντενιώτης, μιλώντας στο «αποκλειστικό δελτίο» στο κανάλι «Extra 3», αναφέρθηκε στη «κατάργηση του υποπρακτορείου της ΔΕΗ στα Κύθηρα, προφανώς για να εξοικονομηθούν πόροι και να γίνουν περικοπές δαπανών από την επιχείρηση, ενώ επιβαρύνονται, επί πλέον, για την εξόφληση λογαριασμών, οι καταναλωτές των Κυθήρων αλλά και δεν εξυπηρετούνται επαρκώς και για τα τεχνικά προβλήματα».

Ενώ, όπως πρόσθεσε:

Πρώτο: «Η ΔΕΗ κατέβαλε επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας , στα διευθυντή στελέχη, που εργάζονται στη Διοίκηση στην Αθήνα.

Δεύτερο : Η ΔΕΗ, ενώ το 2004 παραδόθηκε με κέρδη 500 εκατ. ευρώ, το 2008 είχε ζημιές 395 εκατ. ευρώ, όταν μάλιστα κατά το χρονικό διάστημα 2004-2008, είχε πρωτόγνωρες αυξήσεις τιμολογίων που έφθασαν το 1,5 δις ευρώ.

Τρίτο : ΄Εχουν καταβληθεί πλασματικές υπερωρίες σε ημέτερους της Διοίκησης της ΔΕΗ και εξοφλούνται τιμολόγια αγορών για προμήθειες ανεξέλεγκτες.

Τέταρτο : Έχουν γίνει δεκάδες προσλήψεις ημετέρων, χωρίς διαδικασίες, για συμβάσεις έργου, συμβάσεις εργασίας και ημερομισθίων, χωρίς προγραμματισμό και ιεράρχηση αναγκών .

Πέμπτο : ΄Εχουν προσληφθεί δεκάδες ημέτεροι, σύμβουλοι και ειδικοί συνεργάτες της διοίκησης με υπέρογκες αμοιβές που φθάνοντας τα 150.000 ευρώ το χρόνο, για υπηρεσίες μάλιστα που κρίνονται ανεπαρκείς.

Στη συνέχεια, ο κ. Μανώλης Μπεντενιώτης δήλωσε ότι :

«γιαυτό η ΔΕΗ, πρέπει να επαναλειτουργήσει το υποπρακτορείο στα Κύθηρα με ορθολογική οργάνωση και παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας»

Για να συμπληρώσει ότι:

«Η επαρχία Κυθήρων, έχει μεγάλη προοπτική ανάπτυξης και γιαυτή την προοπτική, πρέπει να συμβάλλουν και όλες οι επιχειρήσεις του Δημόσιου Τομέα».
------------------------------
Πηγή: koutouzis.gr
------------------------------