Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2009

Επίσκεψη Υφυπουργού Παιδείας κ.Γιάννη Πανάρετου στα Κύθηρα

Μεγάλη τιμή γα το νησί των Κυθήρων αποτελεί η ανάληψη των καθηκόντων του υφυπουργείου Παιδείας, στην κυβέρνηση του κ .Γ.Παπανδρέου, από τον Κυθήριο πανεπιστημιακό κ. Γιάννη Πανάρετο.


Με βαθιά συγκίνηση και σεμνότητα ο νέος Υφυπουργός παιδείας επισκέφθηκε πρώτα απ' όλα την ιδιαίτερη πατρίδα του, τα Κύθηρα. Το νησί που μεγάλωσε και που έκανε τα πρώτα του βήματα στον χώρο της παιδείας, ως μαθητής.

Με την ευκαιρία αυτή του δώθηκε η δυνατότητανα συνομιλήσει με εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς, σε μια συγκέντρωση που οργανώθηκε στην αίθουσα του Κυθηραϊκού Συνδέσμου στην Χώρα, για τον σκοπό αυτό.

Ο κ. Πανάρετος άκουσε τα προβλήματα του χώρου, τόσο σε κτιριακές υποδομές , όσο και σε εκπαιδευτικό προσωπικό.

Μέσα από τις τοποθετήσεις του, προσπάθησε να δώσει μια νότα αισιοδοξίας και ένα νέο πνεύμα στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της παιδείας σε νησιά όπως τα Κύθηρα, κάτι για το οποίο εγγύηση αποτελεί σίγουρα το ήθος, η ενεργητικότητα και η φιλοπατρία του νέου Υφυπουργού Παιδείας.


Ελπίζουμε πολύ σύντομα πάλι να ξαναγράψουμε για το θέμα, αναφερόμενοι πια στην σύντομη υλοποίηση αλλά και επίλυση των αναφερθέντων υφισταμένων προβλημάτων, ευχόμενοι στον νέο υφυπουργό μία επιτυχή θητεία στο εξαιρετικά δύσκολο έργο που έχει αναλάβει.
---------------------------------
Μανώλης Λουράντος-Πιέρρος
---------------------------------