Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2009

Φωτογραφικές Συναντήσεις και βραβεία


ΒΡΑΒΕΙΑ. Θεσμός που συσπειρώνει κάθε φθινόπωρο, στις αρχές του, φωτογράφους και μελετητές της φωτογραφίας, οι Φωτογραφικές Συναντήσεις Κυθήρων απονέμουν ετησίως τις δικές τους διακρίσεις. Φέτος, με το πέρας του διήμερου συνεδρίου για την Ιστορία της Ελληνικής Φωτογραφίας, απονεμήθηκαν τα βραβεία.

Δ. Χαρισιάδης

Το Βραβείο του Δήμου Κυθήρων για το καλύτερο φωτογραφικό βιβλίο της χρονιάς, αξίας 2.000 ευρώ, δόθηκε ομόφωνα στη μονογραφία «Φωτογραφικόν Πρακτορείον “Δ. Α. Χαρισιάδης”» (Μουσείο Μπενάκη) σε επιμέλεια Γεωργίας Ιμσιρίδου.

Το Βραβείο Φωτογραφικών Συναντήσεων Κυθήρων απονεμήθηκε παμψηφεί στον φωτογράφο Γιώργο Μουτάφη, ενώ οι συμμετέχοντες στην ομαδική έκθεση Νέων Ελλήνων Φωτογράφων, Γεωργία Σαλαμπάση, Καλοτίνα Καραγεωργίου και Λυδία Πεπονοπούλου, βραβεύθηκαν με έπαινο.

Ο Γιώργος Μουτάφης βραβεύθηκε για την εργασία του «Ασυνόδευτα ανήλικα», που εστιάζει στους ανήλικους μετανάστες. Οπως σημειώνει ο φωτογράφος, «το πέρασμα από τη θάλασσα του Αιγαίου επικίνδυνο, κάποια παιδιά τα καταφέρνουν. Κάποια χάνονται».

Η κριτική επιτροπή αποτελούνταν φέτος από την Πηνελόπη Πετσίνη, φωτογράφο και θεωρητικό της φωτογραφίας, τον Αρι Γεωργίου, φωτογράφο, ιδρυτή της Φωτοσυγκυρίας και πρώτο διευθυντή του Μουσείου Φωτογραφιας Θεσσαλονίκης, και τον Γιάννη Σταθάτο, φωτογράφο και καλλιτεχνικό διευθυντή των Φωτογραφικών Συναντήσεων Κυθήρων.
---------------------------
Πηγή: kathimerini.gr
---------------------------