Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ

Κύριε Δήμαρχε,

Σας διαβιβάζω την απαντητική επιστολή της Περιφέρειας Αττικής, Γενικής Διέυθυνσης Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της 23ης Αυγούστου 2012, για να σας τη θυμήσω, αφού την έχετε λάβει και εσείς και να σας καλέσω να λάβετε άμεσα τα μέτρα που αφορούν στην αρμοδιότητάς σας, όσον αφορά την καταπολέμηση κουνουπιών στις κατοικημένες περιοχές.


Ήδη στον οικισμό Λιβαδίου και επί της κεντρικής οδού Ιωάννη Λουράντου το πρόβλημα έχει γίνει ιδιάιτερα αισθητό. Γνωρίζετε ότι  κατά τη διάρκεια της τουριστικής σαιζόν, από τώρα δηλαδή ως τον Οκτώβριο, οι περισσότεροι επισκέπτες του νησιού θα βρεθούν αντιμέτωποι με την κατάσταση.

Είναι ακόμη όμως πιο σημαντικό με τις ενέργειές σας να φροντίσετε και τους μόνιμους κατοίκους, ιδιαιτέρως δε τα μικρά παιδιά, απέναντι στις επικίνδυνες συνέπειες που μπορεί να φέρει η αμέλεια στο πρόβλημα. Με την παρούσα επισημαίνω ότι η ανάγκη μέτρων φυσικά δεν αφορά μόνο το Λιβάδι. Πρέπει να φροντίσετε σε όλο το νησί να πραγματοποιηθούν τα αναγκαία.

Επίσης καλώ τον πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου Λιβαδίου να προβεί σε συνεργασία με τους κατοίκους και τους καταστηματάρχες του οικισμού, στο συντονισμό και την ενημέρωση των ιδιωτών στη λήψη μέτρων που τους αφορούν.

Με εκτίμηση,
Ιππόλυτος Γ. Πρέκας

ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΕΤΑΙ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ
Κύθηρα, 14 Ιουλίου 2012

Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,
εμείς όλοι όσοι υπογράφουμε την παρούσα επιστολή, σας καλούμε να εφαρμόσετε άμεσα την εκ του νόμου και των αρμοδιοτήτων - υποχρεώσεών σας προβλεπόμενη διαδικασία για την καταπολέμηση των κουνουπιών. Το πρόβλημα παρουσιάζεται έντονο κυρίως τις απογευματινές και νυκτερινές ώρες στην περιοχή του Πάνω Λιβαδίου και ειδικότερα επί του κεντρικού δρόμου.

Εντοπίζουμε το φαινόμενο να εστιάζεται στα φρεάτια απορροής όμβριων και «στάσιμων» υδάτων. Επίσης, φοβούμενοι την παρουσίαση κρουσμάτων ελονοσίας και άλλων μεταδοτικών ασθενειών και σύμφωνα με πρόσφατες ανακοινώνεις του ΚΕΕΛΠΝΟ (Κέντρο Ελέγχου & Πρόληψης Νοσημάτων) σας καλούμε να προστατέψετε το ταχύτερο δυνατό τη δημόσια υγεία.

Οι υπογράφοντες.
--------------------------------
ΙΠΠΟΛΥΤΟΣ ΠΡΕΚΑΣ
--------------------------------