Σάββατο 27 Απριλίου 2013

Μέχρι τη Μεγάλη Τρίτη θα έχουν ολοκληρωθεί οι πληρωμές του ΥπΑΑΤ.

Μέχρι και την Μεγάλη Τρίτη, 30 Απριλίου, θα έχουν ολοκληρωθεί σύμφωνα με το πρόγραμμα του ΥπΑΑΤ οι πληρωμές που ανακοίνωσε την Πέμπτη, 25 Απριλίου ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.


Εκτός από το άρθρο 68 για τους κτηνοτρόφους θα πραγματοποιηθούν και κάποιες ακόμα πληρωμές, όπως αυτή των ελαιοπαραγωγών του Αιγαίου (10 εκατομμύρια ευρώ που δοθούν σε περίπου 50.000 ελαιοπαραγωγούς) και του ποιοτικού παρακρατήματος για τα σκληρά σιτηρά. Επίσης, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑγροΤύπου τα υπόλοιπα της συνδεδεμένη ενίσχυσης βάμβακος που θα πληρώσει το Υπουργείο θα είναι συνολικού ύψους 9 εκατ. ευρώ περίπου.

«Όπως έχουμε προαναγγείλει θα δώσουμε τα χρήματα στους κτηνοτρόφους των ορεινών περιοχών στις τρεις επί μέρους κατηγορίες τους. Είναι τα τελευταία χρήματα του μηχανισμού de minimis και το άρθρο 68. Είναι χρήματα της τάξεως περίπου 42 εκατομμυρίων ευρώ και αντίστοιχα ποσά χρημάτων τόσο για την υποστήριξη των σκληρών σιταριών, το λεγόμενο ποιοτικό παρακράτημα και των ελαιόδεντρων του Αιγαίου, των νησιωτικών δηλαδή περιοχών», ανέφερε ο κ. Τσαυτάρης.

Και πρόσθεσε: «Οι δικαιούχοι μπορούν να ενημερωθούν για τα χρήματα που δικαιούνται μέσω του διαδικτύου και μόλις πιστωθούν οι λογαριασμοί τους για όσους έχουν δώσει τον αριθμό του κινητού τους τηλεφώνου, με αντίστοιχο μήνυμα, θα πληροφορηθούν το ακριβές ποσό και την ώρα της κατάθεσης.

Πιστεύουμε ότι η διεργασία αυτή θα ολοκληρωθεί τις επόμενες δυό - τρεις μέρες, άρα όπως είχαμε υποσχεθεί πριν το Πάσχα θα δώσουμε στην Περιφέρεια χρήματα της τάξεως των περίπου 90 εκατομμυρίων ευρώ τόσο για την ορεινή Ελλάδα, όσο και για τη νησιώτικη Ελλάδα και για την πεδινή».
----------------------------
Πηγή: agrotypos.gr
----------------------------