Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Στα 5,5 με 6 ευρώ/κιλό εκτιμούν οι κτηνοτρόφοι την τιμή του αρνιού την περίοδο του Πάσχα.

Στα 5,5 με 6 ευρώ το κιλό αναμένεται να κυμανθεί η τιμή του αρνιού την περίοδο του Πάσχα, σύμφωνα με όσα αναφέρουν κτηνοτρόφοι στον ΑγροΤύπο. Σύμφωνα με τους ίδιους, σήμερα η τιμή που απολαμβάνει ο παραγωγός κυμαίνεται στα 4,5 ευρώ το κιλό. Επίσης κοινή διαπίστωση όλων είναι ότι φέτος λόγω του Καθολικού Πάσχα έγιναν εξαγωγές πολλών αμνοεριφίων οπότε δεν θα υπάρχουν πολλές ποσότητες ελληνικών ζώων στην εγχώρια αγορά.

Πρόσφατα μάλιστα για το θέμα πραγματοποιήθηκε και σύσκεψη στο ΥπΑΑΤ για το θέμα. Μάλιστα σε Δελτίο Τύπου του Υπουργείου (Παρασκευή 12 Απριλίου) ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος με αφορμή δημοσίευμα υπό τον τίτλο «προσωπικά παιχνίδια σε βάρος των καταναλωτών», που τον εμφανίζει να υποστηρίζει τη διακοπή προσφορών αμνοεριφίων από τα σούπερ μάρκετ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Στη διευρυμένη σύσκεψη για την αποτροπή ελληνοποιήσεων αμνοεριφίων και την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς ενόψει Πάσχα ελήφθησαν αποφάσεις με στόχο τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και την προστασία του καταναλωτή από απαράδεκτα φαινόμενα εξαπάτησης με τα γνωστά «βαφτίσια» εισαγόμενων σφάγιων ως ελληνικών.

Στη σύσκεψη, τόσο οι εκπρόσωποι των κρεοπωλών όσο και των κτηνοτρόφων έθεσαν επίσης θέμα παραπλάνησης των καταναλωτών από αλυσίδες σούπερ μάρκετ, που διαφημίζουν φτηνά αμνοερίφια, κάτω του κόστους αγοράς ως «κράχτες», που όταν όμως, τα ζητά ο καταναλωτής συνήθως έχουν ήδη εξαντληθεί, καθώς ο αριθμός τους είναι περιορισμένος. Για την καταγγελία αυτή, η επιβεβαίωση της οποίας δεν είναι αρμοδιότητα του ΥπΑΑΤ, όπως επισημαίνεται και στην ανακοίνωση της 8/4/2013, με πρωτοβουλία του Γενικού Γραμματέα Εμπορίου κ. Κομνηνού υπήρξε συνάντηση της ΠΟΚΚ με την Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Τα παραπάνω θα τα γνώριζε όποιος διάβαζε την επίσημη ανακοίνωση του ΥπΑΑΤ ή έμπαινε στον κόπο να διασταυρώσει τις πληροφορίες του πριν σπεύσει να αναπαράξει ανακρίβειες και μάλιστα με προφανή εμπάθεια».
-------------------------------
Πηγή: agrotypos.gr
-------------------------------