Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2018

Αντικαθίστανται όλα τα μέλη της ΕΕΤΤ

Σε αλλαγή όλων των μελών της Ολομέλειας της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Τηλεπικοινωνιών (ΕΕΤΤ) συμπεριλαμβανομένου και του προέδρου που είχε διοριστεί από την παρούσα κυβέρνηση προχωρά το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης (ΨΗΠΤΕ).


Όπως έγινε γνωστό από το σχετικό έγγραφο που κατατέθηκε στη Βουλή καλούνται σε ακρόαση από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας οι Κωνσταντίνος Μασσέλος, Αγγελική Σγώρα και Σπυρίδων Παντελής, για διορισμό αντιστοίχως στις θέσεις του Προέδρου και των Αντιπροέδρων της ΕΕΤΤ.

Θα ακολουθήσει και ο διορισμός των έξι μελών της Ολομέλειας της ΕΕΤΤ για τον οποίο χρειάζεται υπουργική απόφαση, καθώς δεν περνούν από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής. Πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν μένει κανένα μέλος της απελθούσας Ολομέλειας που είχε τη δυνατότητα καθώς συμπλήρωνε μόνο μια θητεία.

Το ενδιαφέρον είναι ότι αλλάζει και ο σημερινός πρόεδρος της Επιτροπής καθηγητής Δημήτρης Τσαμάκης, ο οποίος είχε διοριστεί πριν περίπου 1,5 χρόνο έπειτα από πρόταση που είχε κάνει ο τότε υπεύθυνος για τον τομέα των Τηλεπικοινωνιών, υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Τσαμάκης θεωρεί την αντικατάστασή του «πραξικόπημα» και σκοπεύει να προσφύγει στη δικαιοσύνη, καθώς θεωρεί ότι η θητεία του είναι 4ετής και κακώς διακόπτεται.
-----------------------------------------------------
Πηγή: Ναυτεμπορική-Τέτη Ηγουμενίδη
-----------------------------------------------------