Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2018

Φοιτητές είχαν οικονομικές διαφορές με ιατρό και του έκαιγαν τα αυτοκίνητα - Τρεις συλλήψεις

Το κουβάρι περίεργων εμπρησμών αυτοκινήτων κατάφεραν να ξετυλίξουν οι άνδρες της Ασφάλειας Ηλιούπολης, οι οποίοι πρόσφατα πέρασαν χειροπέδες σε τρεις νεαρούς ηλικίας 21 - 22 ετών.

Η ιστορία ξεκινά από τον Οκτώβριο του 2017 και εκτείνεται χρονικά μέχρι και τις αρχές του Ιανουαρίου 2018. Σε αυτό το διάστημα, τρία αυτοκίνητα και δύο κάδοι απορριμάτων σε Ηλιούπολη και Άλιμο έγιναν παρανάλωμα του πυρός. Εμπρησμοί που είχαν δημιουργήσει πονοκέφαλο στις Αρχές καθώς ο εντοπισμός των δραστών ήταν ιδιαίτερα δύσκολος. 

Το κουβάρι άρχισε όμως πρόσφατα να ξετυλίγεται. Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ιδιοκτήτης των οχημάτων που έγιναν στάχτη ήταν ένας ιατρός ο οποίος το 2013, πριν δηλαδή από περίπου πέντε χρόνια, είχε οικονομικές συναλλαγές με κάποιους εκ των νεαρών. Οι σχέσεις τους ωστόσο λίγο αργότερα χάλασαν με τους δράστες να τον απειλούν πως θα του κάνουν ζημιά. Έτσι και έγινε. Τα αυτοκίνητα του ιδιώτη στην Ηλιούπολη άρχισαν να παίρνουν φωτιά το ένα πίσω από το άλλο. Τελικά η αστυνομική έρευνα δεν άργησε να αποδώσει καρπούς. Μετά από αξιοποίηση πληροφοριών και συντονισμένη επιχείρηση των ανδρών της Ασφάλειας Ηλιούπολης που πραγματοποιήθηκε στις 8 Ιανουαρίου, οι τρεις από τους τέσσερις της ομάδας, όλοι ελληνικής καταγωγής, συνελήφθησαν ενώ ο ένας αναζητείται.

Από την έρευνα των ανδρών της ΕΛ.ΑΣ. προέκυψε πως οι νεαροί εμπλέκονται και στους εμπρησμούς των κάδων απορριμμάτων χωρίς όμως ακόμη να έχει προσδιοριστεί το κίνητρο, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλα, τέτοιου είδους, περιστατικά. Αίσθηση προκαλεί το γεγονός πως τρεις από αυτούς είναι, σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές, φοιτητές πανεπιστημιακών ιδρυμάτων.
----------------------------------------------------------------
Πηγή: zougla.gr-Παναγιώτης Βλαχουτσάκος
----------------------------------------------------------------