Τετάρτη, 9 Αυγούστου 2017

ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΚΙΝΗΣΗ, ΜΕΙΩΜΕΝΑ ΕΣΟΔΑ ΚΑΙ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΥΘΗΡΑ ΖΗΤΑ Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ

ΤΗΝ εκτίμηση ότι η τουριστική κίνηση αυξήθηκε, χωρίς όμως να υπάρχει αντίστοιχη τόνωση των εσόδων έκανε σε αποκλειστικές του δηλώσεις στο kyparissianews.com, στην κορύφωση της περιόδου, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τουριστικών καταλυμάτων Πελοποννήσου και Κυθήρων.

Η ομοσπονδία καλύπτει τα καταλύματα, ενοικιαζόμενα διαμερίσματα στο Μοριά, αποτελώντας σημαντικό κομμάτι της τουριστικής βιομηχανίας.

Σε δηλώσεις του ο κ. Θεόδωρος Οικονόμου τόνισε ότι "η κίνηση εμφανίζεται σημαντική σε όλα τα διαμερίσματα της Πελοποννήσου με αρκετά αυξητικές τάσεις που φτάνουν ως το 205 περίπου, αλλά το μεγάλο παράπονο των μελών μας είναι ότι τα έσοδα τελικά είναι πολύ λιγότερα από τα αναμενόμενα δεδομένου ότι υπάρχουν χαμηλότερες τιμές μίσθωσης παντού".

Αυτό εξηγείται από το γεγονός ότι "η διαμονή των επισκεπτών είναι μικρότερη σε χρονική διάρκεια, ενώ αντίθετα η φορολογία εξοντώνει τα ενοικιαζόμενα καταλύματα".

Πρόσθεσε ότι "η επιβάρυνση είναι τόσο μεγάλη με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ανταποκριθούν αλλά και με τον ανταγωνισμό που υπάρχει από εξωγενείς παράγοντες".

Με αφορμή το νομοσχέδιο που ετοίμασε το υπουργείο επισήμανε ότι "η Ομοσπονδία ζήτησε μέτρα κυρίως για την BNP,  καθώς τα μέλη ζητούν να υπάρχει πιστοποιημένος τουρισμός αλλά με προυποθέσεις ελέγχου για την τελική ποιότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών" ώστε να μην υποβαθμιστεί το τουριστικό προιόν.

Η κίνηση θα είναι αυξητική ως το τέλος Αυγούστου ώστε να έχουμε τα πρώτα συμπεράσματα...

ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΩΝ ΚΥΘΗΡΩΝ

Για το μεγάλο πλήγμα στην τοπική οικονομία των Κυθήρων σε ερώτηση του ιστότοπου kyparissianews.com τόσο λόγω του πλοίου που δεν εκτελεί δρομολόγια αλλά και λόγω των πυρκαγιών επέμεινε ότι "έχουμε ζητήσει από το υπουργό Οικονομίας και την υπουργό Τουρισμού τουλάχιστον για φέτος να υπάρχει αναστολή πληρωμών τόσο προς το κράτος όσο και προς τις τράπεζες, των επιχειρηματιών που επλήγησαν από την πυρκαγιά αλλά κυρίως οι άνθρωποι αυτοί να ανακουφιστούν από τις υποχρεώσεις τους σε τράπεζες καθώς έχουν επιβαρυνθεί με δάνεια που δεν μπορούν να ανταποκριθούν σε ότι αφορά τα έσοδά τους".
-----------------------------------------------------
Πηγή: kyparissianews.com
-----------------------------------------------------