Σάββατο, 5 Αυγούστου 2017

Υπό Απόλυτο Έλεγχο η φωτιά στα Κύθηρα

Μετά από αγωνιώδη αλλά και επίπονη ολονύχτια μάχη με τα πύρινα μέτωπα η μεγάλη πυροσβεστική δύναμη που αποτελείται από το τοπικό Π.Κ., τις επίκουρες δυνάμεις από την πυροσβεστική δύναμη Λακωνίας, τα τμήματα της ΕΜΑΚ, τα πυροσβεστικά οχήματα του τοπικού Π.Κ. καθώς και τα πυροσβεστικά που έχουν μεταφερθεί από Λακωνία, τα πυροσβεστικά του Δήμου, τα βυτιοφόρα των ιδιωτών, τα βαρέα οχήματα των ιδιωτών, την συνδρομή των ιδιωτών και φυσικά των εθελοντών πυροσβεστών, κατάφερε και περιόρισε τελείως όλα τα πύρινα μέτωπα και έθεσε υπό απόλυτο έλεγχο την μεγάλη και επεκτεταμμένη φωτιά στο ΒΔ τμήμα του νησιού.

Στο σημείο βρίσκονται και επιχειρούν 22 οχήματα της Πυροσβεστικής με 64 πυροσβέστες και πεζοπόρο τμήμα 21 ατόμων. Από αέρος συνδράμουν τρία αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Τα εναέρια μέσα συνεχίζουν τις ρίψεις με σκοπό να προληφθεί τυχόν μερική αναζωπύρωση, ενώ τα χερσαία τμήματα και οχήματα έχουν διασκορπισθεί και εκκαθαρίζουν τυχόν μικρές εστίες που σβηστοκαίνε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι τεχνικοί της ΔΕΔΔΗΕ με την ενίσχυση  των τεχνικών που μετεφέρθησαν από Λακωνία κατάφεραν μέσα σε ελάχιστο χρόνο (περίπου 2 ώρες) να αποκαταστήσουν την παροχή ρεύματος σε όλο το νησί χθες το βράδυ και έτσι από τα μεσάνυχτα το ρεύμα έχει επανέλθει σε όλες τις περιοχές. Πραγματικά αξίζουν ιδιαίτερης μνείας και συγχαρητηρίων για την άμεση και αγωνιώδη τους προσπάθεια να επαναφέρουν το ρεύμα σε όλους τους τεχνικούς και τους προϊσταμένους τους.

Επίσης θερμά συγχαρητήρια αξίζουν σε όλους τους άνδρες της πυροσβεστικής και ΕΜΑΚ που με κυριολεκτική θυσία και υπεράνθρωπες προσπάθειες κατάφεραν χωρίς την συνεπικουρία των εναερίων μέσων (λόγω σκότους) να θέσουν τόσα πολλά ταυτόχρονα πύρινα μέτωπο υπό απόλυτο έλεγχο.

Στην τελική επιτυχία του ελέγχου της φωτιάς  συνετέλεσε τα μέγιστα και η βαθμιαία εξασθένηση των ανέμων που επέτρεψε τον ουσιαστικώτερο έλγχο των μετώπων.

Επαναλαμβάνομε ότι επί τόπου σε όλες τις πληγείσες περιοχές παραμένουν όλα τα πεζοπόρα τμήματα έως ότου επιβεβαιωθεί απόλυτα η μη ύπαρξη κινδύνου για αναζωπύρωση.
---------------------------------------------
Αντώνης Λαμπρινίδης
---------------------------------------------