Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

Σχόλιο για το δημοσίευμα μας "Περί του ενός και σούπερ παιδικού σταθμού του μέλλοντος"

Συμφωνώ απόλυτα με τα 6 σημεία που θίγει η ανώνυμη μαμά, αν και δεν κατανοώ την διατήρηση της ανωνυμίας, αλλά το αποδέχομαι και είναι κάτι που θα έπρεπε να προβληματίσει τους δημοτικούς άρχοντες... 

Θεωρώ βέβαια άστοχη την τελευταία παράγραφο και μέχρι να...καταλήξουμε στο τι θέλουμε σε τούτο τον τόπο, εγώ προσωπικά θεωρώ απαραίτητη την παρουσία παιδιάτρου -έστω και περιστασιακά- για να γίνουν αντιληπτά από όλους, προσωπικό, γονείς και δημοτικούς άρχοντες ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ!


ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ :
*Να φιλοξενούνται παιδιά χωρίς να έχουν καταθέσει τα απαραίτητα ιατρικά έγγραφα και χωρίς να έχουν ελεγχθεί από επιτροπή!
*Να χρησιμοποιούνται 2 πετσέτες για να σκουπίζονται 25 παιδιά 4 φορές την ημέρα!
*Να σφουγγαρίζεται ο χώρος με χλωρίνη εν ώρα λειτουργίας και μάλιστα βρέθηκα μεσημέρι να είναι σφουγγαρισμένα και παιδάκι να κοιμάται μέσα σε αποπνικτική ατμόσφαιρα από τη μυρωδιά της χλωρίνης!
*Να υπάρχει ένα κρεβατάκι ανάπαυσης και εκεί να γίνεται και αλλαγή πάνας!
*Να απορρίπτονται οι πάνες σε καλάθια απορριμάτων με τα οποία τα παιδιά έρχονται σε επαφή για να πετάξουν ένα σκουπίδι!
*Να υπάρχει ένα στοιχειώδες φαρμακείο και να γίνεται χρήση σκευασμάτων κατόπιν έγκρισης γονέα!
*Και τέλος να υπάρχει καθαρίστρια 2 φορές την εβδομάδα!!!

Ειναι απαραίτητο να υπάρξει ένα πρόγραμμα διατροφής από διατροφολόγο , κάτι στο οποίο όλοι συμφώνησαν, δεδομένου ότι είναι αδιανόητο να προσφέρεται ως γεύμα παστίτσιο, φασολάκια λαδερά με πατάτες και αυγό!!!, γλυκά, αλλά και να υπάρξει μια ενημέρωση για τους κανόνες υγιεινής στην κουζίνα!

ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ να υπάρχει μια βοηθός παιδαγωγού που να ασκεί χρέη υπεύθυνης (διοικητικά καθήκοντα), χρέη παιδαγωγού, χρέη καθαρίστριας και χρέη μαγείρισσας όταν αυτή βρίσκεται σε άδεια!!!

Δεν με εξέπληξε άλλωστε το ότι πριν από 1 μήνα ένα παιδάκι πήδηξε από το παράθυρο και βρέθηκε στο δρόμο!!!

Είναι ανθρωπίνως αδύνατο ένας άνθρωπος να αντεπεξέλθει σε όλα τα ανωτέρω!!!

Δεδομένου των ανωτέρω δεν μπορώ να πεισθώ ότι ο Δήμος μπορεί να λειτουργήσει 2 παιδικούς σταθμούς, όταν 1 έχουμε με χίλια προβλήματα!!!

Μακάρι να υπήρχαν 2 και να μην στερείται κανένα παιδάκι το δικαίωμα πρόσβασης σε παιδικό σταθμό!!!

Εκπλήσσομαι βέβαια που στον αγιασμό κανένας γονέας δεν αντέδρασε όταν ο δήμαρχος απέκλεισε την δυνατότητα ύπαρξης 2 παιδικών σταθμών και κανένας δεν αναφέρθηκε στην υποχρέωση του δήμου να φροντίσει για τη μεταφορά των παιδιών!

Όσο για τους celebrities, αν υπάρχουν στα Κύθηρα, θεωρώ ότι όλοι μας είμαστε εργαζόμενοι που προσπαθούμε να επιβιώσουμε αξιοπρεπώς στις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες που διανύουμε!

Έχουμε όμως υποχρέωση όλοι μαζί να αγωνιστούμε και να διεκδικήσουμε για τα παιδιά μας, αυτά που η πολιτεία είναι υποχρεωμένη να τους παρέχει, μαζικά και επώνυμα, όπως οι μηχανικοί!!!
---------------------------------
Κική Δανιγγέλη
---------------------------------