Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

«Βόμβα» για την οικονομία οι 85.520 φορολογικές υποθέσεις που εκκρεμούν στα δικαστήρια

Στον αέρα κινδυνεύουν να τιναχθεί η οικονομία της χώρας εξαιτίας των χιλιάδων δικών, φορολογικού χαρακτήρα που βρίσκονται σε εκκρεμότητα στα δικαστήρια.
 
Σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψαν χθες οι δικαστές, δεν έχουν πάρει το δρόμο της Δικαιοσύνης 85.520 φορολογικές υποθέσεις οι οποίες αποτελούν μέρος από τις 368.000 υποθέσεις που εκκρεμούν στα διοικητικά δικαστήρια της χώρας.
 
Οι δικαστές, μέλη και των πέντε δικαστικών Ενώσεων διαμαρτύρονται για αδιαφορία. Όπως είπε χαρακτηριστικά η πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Βασιλική Θάνου η αδιαφορία που επιδεικνύει η εκάστοτε κυβέρνηση για τα λειτουργικά προβλήματα και τις ελλείψεις στη Δικαιοσύνη (κενές οργανικές θέσεις, υποδομές κ.α.) έχει ως αποτέλεσμα την καθυστέρηση στην απονομή της.
 
Η πρόεδρος των Διοικητικών Δικαστών , Ειρήνη Γιανναδάκη εξέφρασε τον προβληματισμό της για το πως είναι δυνατόν να έρθει κάποιος να κάνει επενδύσεις σε μια χώρα που το κράτος δεν εφαρμόζει τις δικαστικές αποφάσεις.
 
Μάλιστα, η κ. Γιανναδάκη υπογράμμισε ότι με ευθύνη της Κυβέρνησης μπλοκάρουν τα δικαστήρια, καθώς η Κυβέρνηση για λιμένα ζητήματα εξαντλεί όλους τους δικαστικούς βαθμούς (φτάνει μέχρι Συμβούλιο της Επικρατείας και Άρειο Πάγο).
-------------------------
Πηγή: Ημερησία
-------------------------