Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

Ρεκόρ σε τουριστικό ρεζιλίκι το 2015

Έτος τουριστικών επενδύσεων χαρακτηρίσαμε το 2015 σε πρόσφατο συνέδριο. Τι είχαμε τι χάσαμε… Λόγια του αέρα είναι… Ας λέμε όσα θέλουμε. Έτσι μάθαμε. Αλλά στο Ναύπλιο, στην Μονεμβασιά και γενικά στην Πελοπόννησο τα παραδοσιακά ακίνητα περιμένουν γκρεμισμένα από τον Απρίλιο άδεια αναστήλωσης. Και τα Μετέωρα από το 2009 την τουριστική τους σήμανση… Κατά τα άλλα οι επενδυτές θα τρέξουν στην Ελλάδα του 2015…

Μακάρι να μας έπαιρναν στα σοβαρά όσοι (σοβαροί βέβαια) ακούν για επενδύσεις και επενδυτές στην Ελλάδα , ειδικά του 2015, που θα σφαζόμαστε πολιτικά στον «βωμό» της εκλογής Προέδρου ενώ αριστεροί και νεοναζί θα σκοτώνονται για μια θέση στην κυβέρνηση.

Στην Ελλάδα όπου τον περασμένο Απρίλιο, προ εξαμήνου δηλαδή, έληξε η θητεία του Τοπικού Συμβουλίου Μνημείων Πελοποννήσου και επειδή κανείς δεν έσκασε να το αντικαταστήσει έχουν μαζευτεί τόνοι φακέλων από ιδιώτες αλλά και επιχειρηματίες για άδεια αναστήλωσης παραδοσιακών ακινήτων προκειμένου να αποδοθούν στον Τουρισμό . Η τουριστική περίοδος 2014 χάθηκε αλλά το κρατικό Συμβούλιο δεν στήθηκε… Και εμείς περιμένουμε και επενδυτές.

Στην Ελλάδα όπου οι ξενοδόχοι των Τρικάλων πίστεψαν το 2009 ότι η έγκριση προτάσεών τους για προβολή της περιφέρειας Θεσσαλίας θα έβαζε μπροστά κάποιο πρόγραμμα αλλά φθάσαμε στο 2015 και ακόμη περιμένουν μέχρι και την τουριστική σήμανση για τα Μετέωρα… Και εμείς μιλάμε σήμερα για τουριστικές επενδύσεις το 2015…

Στην Ελλάδα όπου στο ιστορικότερο Πανεπιστημιακό κτίριο της Αθήνας μπορεί να βρεις από αγάλματα μουτζουρωμένα μέχρι παγκάκια με μολότοφ σε τιμές ευκαιρίας… Και πανό με συνθήματα των μπολσεβίκων του 1900 «Ψωμί –Παιδεία- Ελευθερία». Οι μπολσεβίκοι της Εκάλης που ζητάνε ψωμί…

Στην Ελλάδα με τις 10.000 ξενοδοχειακές επιχειρήσεις από τις οποίες κάπου 5000 είναι ατομικές και δεν μπορούν, εδώ και δεκαετίες, να δουν προκοπή γιατί ακόμη και συγχωνεύσεις να επιδιώξουν θα φορολογηθούν σαν να είμαστε στο Μονακό.

Στην Ελλάδα όπου έτσι και αρρωστήσεις σε νησί και δεν σε σώσουν τα σκυλιά του Αγίου Βερνάρδου θα πρέπει να σε σώσει ο στρατός και τα σώματα αλπινιστών γιατί αν δώσουμε σε ιδιώτη άδεια να φτιάξει αεροδρόμιο θα σηκώσουμε μέχρι τον Στάλιν να μας σώσει από τους καπιταλιστές… Καλύτερα να στέλνουμε τον άρρωστο στα Τουρκικά παράλια με τις δεκάδες νοσοκομεία αλλά δεν θα φτιάξουμε αεροδρόμια και νοσοκομεία να τα δώσουμε στο κεφάλαιο… και σε άλλους δράκους.

Στην Ελλάδα που για να φτάσεις στα περισσότερα νησιά της πρέπει να φας την μισή σου άδεια γιατί το σοβιετικό ελληνικό κράτος της λαμογιάς και της ρεμούλας κρατάει για λογαριασμό του όλες τις υποδομές. Αεροδρόμια, λιμάνια, και ακτές που μπορούν να γίνουν Μαρίνες.

Στην Ελλάδα όπου το 95% του ξενοδοχειακού δυναμικού (σύμφωνα με το υπουργείο Ανάπτυξης) είναι, για δεκαετίες, κάτω των 50 κλινών και μόνο το 5% αφορά μεγάλα συγκροτήματα που ξεγλίστρησαν ως εκ θαύματος από την οργή του λαού… στο πρόσωπο βέβαια οικοπεδοφάγων-πελατών αριστερών και δεξιών κομμάτων.

Στην Ελλάδα που ενώ θα εφοδιασθείς με 50-60 υπουργικές και άλλες υπογραφές (ανάλογα με την περίπτωση) για να ξεκινήσεις να χτίζεις μεγάλο ξενοδοχειακό συγκρότημα κανείς δεν σου εγγυάται ότι η άδεια σου έχει αξία. Αν δεν προλάβεις μάλιστα να το λειτουργήσεις πριν τις Δημοτικές εκλογές ο υποψήφιος Δήμαρχος της περιοχής θα σου ζητήσει να το γκρεμίσεις για να εξασφαλίσει (με την αντίστασή του ενάντια στο κεφάλαιο) και τους ψήφους των δημοτών της αντιπολίτευσης.

Στην Ελλάδα που μπορεί μεν να λειτουργήσεις τελικά μεγάλο ξενοδοχειακό συγκρότημα (πάνω από 50 κλίνες γιατί κάτω από 50 το σοβιέτ δεν έχει πρόβλημα) αλλά αν πιάσει την κυβέρνηση αριστερή υστερία θα βλέπεις την μια δικαστική απόφαση μετά την άλλη να σου βγάζει παράνομη την αδειοδότηση.

Στην Ελλάδα που φτιάχνει από το 1995 νέο χωροταξικό σχέδιο και δεν προβλέπεται να είναι σε πλήρη εφαρμογή ούτε το 2020 όπότε αν «ανακαλυφθεί» (έστω και 2-3 χρόνια από το στήσιμο μεγάλου ξενοδοχειακού συγκροτήματος) ότι εκεί είναι οικιστική περιοχή θα πρέπει το κατάπτυστο καπιταλιστικό ξενοδοχείο να τα μαζεύει και να φεύγει γιατί στην περιοχή θα επιτρέπονται μόνο δωμάτια για οικογένειες…

Σε αυτή την Ελλάδα του 2014-2015 που ο τουρισμός αυξήθηκε αλλά η τουριστική δαπάνη , ανά ταξίδι, μειώθηκε κατά 5% .Στην Ελλάδα της φορολογικής, γραφειοκρατικής, αγοραναμικής, και κομπινοδημοτικής δίωξης που κάθε μεγάλη επιχείρηση θεωρείται ύποπτη και τα κέρδη ποινικοποιούνται. Στην Ελλάδα του καπιταλισμού… όπου η αντιπολίτευση «απειλεί» με χαράτσωμα κάθε πλούτο περιμένουμε σοβαρές επενδύσεις από σοβαρούς επενδυτές. Ας περιμένουμε…
----------------------------------------------------
Πηγή: capital.gr-Γιώργος Κράλογλου
---------------------------------------------------