Οι άσπρες τρίχες δεν είναι απαραίτητα σημάδι γήρανσης καθώς μπορούν να
εμφανιστούν και σε νέους που είναι μόλις 20 ετών.
Όταν συμβαίνει αυτό
σίγουρα ένας νέος δεν νιώθει καλά. Υπάρχουν όμως τροφές που μπορούν να
καθυστερήσουν τις άσπρες τρίχες από το να εμφανιστούν και μπορείτε να
τις καταναλώσετε και εσείς.
Το DNA και το στρες είναι δύο βασικοί παράγοντες που καθορίζουν πότε θα εμφανιστούν οι πρώτες άσπρες τρίχες, όμως μπορούμε να τις καθυστερήσουμε υιοθετώντας μερικές υγιεινές διατροφικές συνήθειες. Μια διατροφή πλούσια σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β καταπολεμά το πρόβλημα κυριολεκτικά στη ρίζα και διατηρεί το χρώμα των μαλλιών για περισσότερο χρόνο.
Μύδια: Τα θαλασσινά είναι μια εξαιρετική πηγή βιταμινών του συμπλέγματος Β και ιδιαίτερα τα μύδια είναι πλούσια σε βιταμίνη Β12. Μία μικρή μερίδα παρέχει πάνω από το 300% της ημερήσιας ποσότητας που χρειαζόμαστε.
Τυρί: Κάθε είδος τυριού περιέχει διαφορετική περιεκτικότητα σε βιταμίνη Β12. Το ελβετικό τυρί και η παρμεζάνα έχουν τις μεγαλύτερες ποσότητες ανά γραμμάριο.
Γιαούρτι: Μία μερίδα γιαούρτι μάς παρέχει περίπου το 25% της ημερήσιας ποσότητας Β12 που χρειαζόμαστε.
Κόκκινο κρέας: Το κόκκινο κρέας έχει κακή φήμη λόγω των λιπαρών που περιέχει. Επιλέγοντας όμως το καθαρό φιλέτο και αποφεύγοντας τα αλλαντικά θα πάρουμε τόσο βιταμίνη Β όσο και πολύτιμα μεταλλικά στοιχεία.
Σολομός: Είτε καπνιστός είτε σε σούσι είτε φιλέτο, ο σολομός είναι ένα εξαιρετικά υγιεινό και θρεπτικό ψάρι. Περιέχει περισσότερη ποσότητα βιταμίνης Β12 απ’ ότι ο τόνος ή ο μπακαλιάρος.
Δημητριακά ολικής άλεσης: Αρκετά δημητριακά που κυκλοφορούν στο εμπόριο περιέχουν σημαντικές ποσότητες βιταμινών. Συνδυάστε τα δημητριακά με μία κούπα γάλα για να πάρετε επιπλέον 20% της ημερήσιας προτεινόμενης ποσότητας σε Β12.
Το DNA και το στρες είναι δύο βασικοί παράγοντες που καθορίζουν πότε θα εμφανιστούν οι πρώτες άσπρες τρίχες, όμως μπορούμε να τις καθυστερήσουμε υιοθετώντας μερικές υγιεινές διατροφικές συνήθειες. Μια διατροφή πλούσια σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β καταπολεμά το πρόβλημα κυριολεκτικά στη ρίζα και διατηρεί το χρώμα των μαλλιών για περισσότερο χρόνο.
Μύδια: Τα θαλασσινά είναι μια εξαιρετική πηγή βιταμινών του συμπλέγματος Β και ιδιαίτερα τα μύδια είναι πλούσια σε βιταμίνη Β12. Μία μικρή μερίδα παρέχει πάνω από το 300% της ημερήσιας ποσότητας που χρειαζόμαστε.
Τυρί: Κάθε είδος τυριού περιέχει διαφορετική περιεκτικότητα σε βιταμίνη Β12. Το ελβετικό τυρί και η παρμεζάνα έχουν τις μεγαλύτερες ποσότητες ανά γραμμάριο.
Γιαούρτι: Μία μερίδα γιαούρτι μάς παρέχει περίπου το 25% της ημερήσιας ποσότητας Β12 που χρειαζόμαστε.
Κόκκινο κρέας: Το κόκκινο κρέας έχει κακή φήμη λόγω των λιπαρών που περιέχει. Επιλέγοντας όμως το καθαρό φιλέτο και αποφεύγοντας τα αλλαντικά θα πάρουμε τόσο βιταμίνη Β όσο και πολύτιμα μεταλλικά στοιχεία.
Σολομός: Είτε καπνιστός είτε σε σούσι είτε φιλέτο, ο σολομός είναι ένα εξαιρετικά υγιεινό και θρεπτικό ψάρι. Περιέχει περισσότερη ποσότητα βιταμίνης Β12 απ’ ότι ο τόνος ή ο μπακαλιάρος.
Δημητριακά ολικής άλεσης: Αρκετά δημητριακά που κυκλοφορούν στο εμπόριο περιέχουν σημαντικές ποσότητες βιταμινών. Συνδυάστε τα δημητριακά με μία κούπα γάλα για να πάρετε επιπλέον 20% της ημερήσιας προτεινόμενης ποσότητας σε Β12.
-------------------------
Πηγή: palo.gr
-------------------------