Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟΥ ΤΟ ΕΔΜΝ ΔΗΛΩΝΕΙ:


  1. Η Δημιουργία Εθνικού Συμβούλιου Νησιωτικής Πολιτικής  είναι η πρώτη θεσμική προσπάθεια της πολιτείας  να σμίξει το ακτοπλοϊκό πρόβλημα με την κοινωνία.
  2. Μακριά από εμάς απεργοσπαστικές και διασπαστικές ενέργειες. Όταν όμως το χειμώνα ταξιδεύει πλοίο με 3 επιβάτες  και 9 καμαρότους, δεν πρέπει να το δούμε κατάματα; Ανάμεσα  στο δίλημμα περισσότεροι καμαρότοι  η καράβια για τα νησιά μας, είμαστε υπέρ των πλοίων για τα μικρά νησιά μας.
  3. Κάθε μέρα απεργίας στα πλοία τα μικρά νησιά πού δεν διαθέτουν φούρνους οι μικρονησιώτες  τρώνε μπαγιάτικο ψωμί δύο ημερών (εάν και εφόσον υπάρχει). Όπου δεν υπάρχουν σχολεία οι μικρονησιώτες μαθητές  χάνουν μέρες από το σχολείο τους και όπου δεν υπάρχουν φαρμακεία η Ιατροί, ασθενείς μικρονησιώτες  χάνουν πολλές φορές και τις δόσεις στα φάρμακα τους. Πιστεύουμε ότι έχει έλθει η εποχή της ισονομίας και ισοπολιτείας  και για τα νησιά μας. Μήπως πρέπει να δούμε την καθιέρωση δρομολογίων ασφαλείας όταν έχουμε απεργίες  στα πλοία; Ιδιαίτερα για τα μικρά νησιά;