Τρίτη 24 Αυγούστου 2010

Συνεχίζεται το πολιτιστικό ταξίδι της Νομαρχίας Πειραιά.

Συνεχίζεται και αυτήν την εβδομάδα το καλοκαιρινό πολιτιστικό ταξίδι της Νομαρχίας Πειραιά.

Σήμερα Τρίτη 24/8/2010, στο πανέμορφο νησί των Κυθήρων, στον μώλο της Αγ. Πελαγίας θα παρουσιαστεί η κλασική θεατρική κωμωδία του Σαίξπηρ “Ο έμπορος της Βενετίας” από τον Θεατρικό οργανισμό του Νίκου Δαφνή.


 Δυο λόγια για το έργο :

 Ένας έμπορος από τη Βενετία –ο Αντώνιος- θέλοντας να βοηθήσει τον ερωτευμένο φίλο του Βασάνη, να κερδίσει την καρδιά μιας πλούσιας αρχόντισσας –της Πόρτσια- από τους αστείους γαμπρούς που τη φλερτάρουν, δανείζεται ένα μεγάλο χρηματικό ποσό από τον Εβραίο τοκογλύφο – τον Σάϋλοκ. Επιπόλαια, υπογράφει ένα συμβόλαιο με έναν φοβερό όρο : Αν δεν εξοφλήσει εμπρόθεσμα το χρέος του, να έχει ο Σάϋλοκ το δικαίωμα να κόψει … ένα κομμάτι κρέας απ’ το σώμα του. Δυστυχώς, κάποιες συγκυρίες εμποδίζουν τον Αντώνιο να είναι συνεπής.

Κι ο Σάϋλοκ ζητά από το Δόγη της Βενετίας την πιστή εφαρμογή του νόμου.

Στη δίκη που γίνεται, όλα φαίνονται χαμένα, μέχρι τη στιγμή που εμφανίζεται (μεταμφιεσμένη σε άντρα-δικηγόρο) η πανέξυπνη Πόρτσια. Και τότε … το δίκαιο (και ο έρωτας) θριαμβεύουν.

Η διασκευή και η σκηνοθεσία είναι του Νίκου Δαφνή. Τη μουσική και τα 9 συνολικά τραγούδια συνέθεσε ο Νίκος Τσέκος, τα σκηνικά και τα κοστούμια σχεδίασε η Μαριλίζα Galvin και για τη χορογραφία φρόντισε η Κωνσταντίνα Σαραντοπούλου.

Παίζουν οι ηθοποιοί Νίκος Δαφνής, Κώστας Κλάδης, Κωνσταντίνα Σαραντοπούλου, Γιώργος Γιαννακόπουλος, Νάντια Ανθοπούλου, Θοδωρής Ανθόπουλος και Οδυσσέας Κιόσογλου.

Σας βεβαιώνουμε δε, ότι είναι κατάλληλη και απόλυτα κατανοητή ακόμη και σε μικρά παιδιά.

Για το Θεατρικό Οργανισμό «ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΦΥΡΑ»,

ΝΙΚΟΣ ΔΑΦΝΗΣ
Η παράσταση ξεκινά στις 21.00
Είναι μέρος των καλοκαιρινών πολιτιστικών εκδηλώσεων της Νομαρχίας Πειραιά και η Είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη