Σάββατο 8 Μαΐου 2010

Δελτίο Τύπου Κοινότητας Αντικυθήρων


Σύσκεψη για τον δασικό πλούτο
Ο πρόεδρος της Κοινότητας Αντικυθήρων κος Διονύσιος Προγουλάκης παρέστη στην σύσκεψη που κάλεσε η νομαρχία Πειραιά τον Απρίλιο στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι από τις τοπικές αυτοδιοικήσεις του Νομού Πειραιώς και αφορούσε τις προληπτικές δράσεις και παρεμβάσεις που έχει δρομολογήσει η Νομαρχία για το 2010.

Τουριστικό Πανόραμα 2010
Στην μεγάλη τουριστική έκθεση των Αθηνών συμμετείχε για άλλη μία φορά η Κοινότητα Αντικυθήρων. Το «Τουριστικό Πανόραμα» έλαβε χώρα στο Ζάππειο Μέγαρο από τις 29 Απριλίου ως τις 10 Μαΐου 2010.
Σε ειδική θέση που παραχώρησε στο περίπτερό της η Νομαρχία Πειραιά η Κοινότητά μας διένειμε τουριστικά έντυπα, χάρτες και άλλα αναμνηστικά.
Όπως και τις προηγούμενες χρονιές, έτσι και φέτος, η Κοινότητα φιλοξένησε στο περίπτερο μέλη της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας τα οποία διένειμαν ενημερωτικό υλικό για το έργο του Ορνιθολογικού Σταθμού Αντικυθήρων.
Το stand των Αντικυθήρων επισκέφτηκαν ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κος Γερουλάνος, οι κ.κ. βουλευτές Δ.Καρύδης και Δ.Καντερές, οι κ.κ. αντινομάρχες της Νομαρχίας Πειραιά Χρ.Αγγέλης και Ν.Αλεξόπουλος, ο πρώην περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κος Σπύρος Σπυρίδων, ο νομαρχιακός σύμβουλος και συμπατριώτης κος Μανόλης Στάθης και ο πρόεδρος της Κυθηραϊκής Αδελφότητας κος Βρεττός Κυπριώτης.

Ο Φιλοσοφώφ συνεχίζει το ταξίδι του
Εκτενές αφιέρωμα για τον Νικόλαο Φιλοσοφώφ φιλοξενεί το περιοδικό ειδικού τύπου «Σκάφος» στο τεύχος Απριλίου 2010 με τίτλο:
«Η παράξενη ιστορία του ναυάρχου που έγινε φαροφύλακας».

Την επιμέλεια είχε ο κος Χρήστος Δελής, ο οποίος με εξαιρετικό τρόπο αναδεικνύει την ιστορία του γνωστού σε μας ναυάρχου, με πληροφορίες που άντλησε από το αρχείο της Κοινότητας και άλλες πηγές.

Δημοπράτηση Έργων
Ο Πρόεδρος της Κοινότητας Αντικυθήρων διακηρύσσει την με ανοικτή δημοπρασία και με το σύστημα ενιαίου ποσοστού έκπτωσης, επιλογή αναδόχου για τα έργα:

1. ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΣΤΟΝ ΟΙΚΙΣΜΟ ΣΚΑΡΙΑΝΑ»
Προϋπολογισμού δαπάνης ( με τον Φ.Π.Α) 61.669,05 €

2. «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΒΑΤΟΤΗΤΑΣ ΔΡΟΜΩΝ ΣΤΟΝ ΟΙΚΙΣΜΟ ΓΑΛΑΝΙΑΝΑ» Προϋπολογισμού δαπάνης ( με τον Φ.Π.Α) 41.098,10 €

Οι διαγωνισμοί θα γίνουν την 18η και 25η αντίστοιχα, του μήνα Μαΐου 2010, στο Γραφείο του Δημοτικού Διαμερίσματος Ποταμού του Δήμου Κυθήρων ,με ώρα λήξης παραλαβής των προσφορών 10,οο΄π.μ. Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται από την Κοινότητα Αντικυθήρων που είναι και φορέας εκτέλεσης του έργου (τηλ.27360.33004 και 27360.31930).

Συγκοινωνιακό – Δρομολόγια Θερινής Περιόδου
Την μερική τροποποίηση των δρομολογίων ζητάει ο πρόεδρος της Κοινότητας Αντικυθήρων από την ΛΑΝΕ εταιρεία του επιβατηγού οχηματαγωγού Βιτσέντζος Κορνάρος το οποίο εκτελεί τα δρομολόγια άγονης γραμμής της περιοχής, με σκοπό να επιτευχθεί η καλύτερη το δυνατόν εξυπηρέτηση των κατοίκων των Αντικυθήρων και των επισκεπτών του νησιού.

Το συγκεκριμένο αίτημα αφορά την ισομερή διασπορά των δρομολογίων μέσα στην εβδομάδα. Αναμένεται η απάντηση της Εταιρείας, προς πληροφόρηση όλων.

Επιστολή στον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος
Με επιστολή του στον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγο κ. Στυλιανό Στεφανίδη, ο πρόεδρος της Κοινότητας Αντικυθήρων κος Διονύσιος Προγουλάκης ζήτησε την πρόσληψη εποχιακών υπαλλήλων για την επάνδρωση ομάδας πυρόσβεσης στο νησί των Αντικυθήρων.

Με την επιστολή ενημέρωσε αναλυτικά τον αρχηγό για τις διαθέσιμες υποδομές που υπάρχουν στο νησί και οι οποίες μπορούν να εξυπηρετήσουν την πυροσβεστική ομάδα.

Απόσπασμα από την επιστολή:
«Εν όψει του σχεδιασμού και λήψης των μέτρων προστασίας των δασών και ελαχιστοποίησης του κινδύνου εκδήλωσης αλλά και αντιμετώπισης των πυρκαγιών για το έτος 2010, Σας παρακαλώ όπως συμπεριλάβετε αρμοδίως και εισηγηθείτε την λήψη απόφασης για την πρόσληψη εποχικού προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου τουλάχιστον 8μηνης διάρκειας από το Πυροσβεστικό Σώμα, ως Πυροσβεστών Εποχικής Απασχόλησης, τουλάχιστον 2 υπαλλήλων (Οδηγού και Πυροσβέστη) που θα εδρεύουν στα Αντικύθηρα».

Ανακαίνιση και εορτασμός του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου
Σας ενημερώνουμε ότι στις 19 και 20 Μαΐου 2010 θα λάβουν χώρα στο Νησί μας
επίσημες εορταστικές εκδηλώσεις επί τη Ανακομιδή του Ιερού Λειψάνου του εν Αγίοις Πατρός Ημών Νικολάου, Αρχιεπισκόπου Μύρωνος της Λυκίας, του Θαυματουργού και Προστάτου των Ναυτιλλομένων, καθώς επίσης και επί τη περατώσει των εργασιών ανακαινίσεως του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου ο οποίος ευρίσκεται αριστερά των εισερχομένων του κόλπου και λιμένος του Νησιού μας.

Όλες οι παραπάνω εορταστικές εκδηλώσεις θα λάβουν ιδιαίτερο Πανηγυρικό χαρακτήρα, με την έλευση στο Νησί μας του επιχώριου Μητροπολίτη και κλιμάκιου Βυζαντινού χορού Ψαλτών του Ιερού Ναού Εισοδίων της Θεοτόκου Νέας Φιλοθέης Αθηνών .

----------------------------------
Κοινότητα Αντικυθήρων
----------------------------------