Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

Τα 9 δρομολόγια θα γίνονται από Ιούνιο από τρεις επιλαχούσες εταιρείες


Τα εννέα δρομολόγια άγονης γραμμής που της είχαν ανατεθεί από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας «έχασε» η Athens Airways, η οποία κηρύχθηκε έκπτωτη από την ΥΠΑ, «λόγω μη εκπλήρωσης όρων της σύμβασης που είχε υπογράψει για την εκτέλεση των άγονων γραμμών».

Η αναστολή του δικαιώματος, η οποία ισχύει από την 1η Ιουνίου και ενώ έχει ήδη ξεκινήσει η τουριστική περίοδος, αφορά την εκτέλεση των δρομολογίων που είχε αναλάβει πριν από δύο μήνες και έως το 2012 η εταιρεία έναντι συνολικού τιμήματος 4,481 εκατομμυρίων.

Τα δρομολόγια ήταν από Αθήνα προς Ικαρία, Κύθηρα, Κάρπαθο, Σκιάθο και Σκύρο και Λήμνο - Μυτιλήνη - Χίο - Σάμο - Ρόδο, Αλεξανδρούπολη - Σητεία, Ακτιο - Σητεία και Θεσσαλονίκη - Σκύρο.

Υστερα από την απόφαση της ΥΠΑ, τα συγκεκριμένα δρομολόγια από τον επόμενο μήνα δεν θα εκτελούνται από την Athens Airways, αλλά θα μοιραστούν στις επιλαχούσες εταιρείες Olympic Air (τρεις προορισμοί), Aegean Airlines (ένας προορισμός) και Sky Express (πέντε προορισμοί).

Συγκεκριμένα, η Aegean αναλαμβάνει το δρομολόγιο από και προς Ικαρία, η ΟΑ τα δρομολόγια από και προς Κύθηρα, Κάρπαθο και Σκιάθο και η Sky τα υπόλοιπα.

Υπενθυμίζεται ότι στην Athens από την 1η Απριλίου έως και σήμερα είχαν επιβληθεί 22 πρόστιμα συνολικού ύψους 30.000 ευρώ από τους κατά τόπους αερολιμενάρχες για καθυστερήσεις και ακυρώσεις πτήσεων και εκτέλεση δρομολογίων με άλλον τύπο αεροσκαφών από αυτόν που είχε δηλωθεί (ATR αντί για Embraer). Οι καταγγελίες προέρχονταν από την Ικαρία, την Κάρπαθο, τη Λήμνο, τα Κύθηρα και τη Σκιάθο.

Βάσει του ισχύοντος κανονισμού, η Athens Airways υποχρεούται να πληρώσει το ύψος της χρηματικής διαφοράς που θα προκύψει από την προσφορά του επόμενου αναδόχου, ενώ αποκλείεται και από μελλοντικό διαγωνισμό για τη διεκδίκηση δρομολογίων άγονης γραμμής.

Να σημειωθεί ότι η εταιρεία έχει ήδη εκδώσει 10.000 εισιτήρια για το προσεχές διάστημα για τα οποία υποχρεούται να επιστρέψει τα χρήματα στους επιβάτες.

Προσφυγή
Από την πλευρά της, η Athens Airways ανακοίνωσε χθες ότι «θα προσφύγει με κάθε ένδικο μέσο κατά της απόφασης της ΥΠΑ, η οποία στερείται νομιμότητας και τεκμηρίωσης», ενώ κάνει λόγο για «ενορχηστρωμένες επιθέσεις» και αφήνει αιχμές για «κίνδυνο μονοπωλιακής κατάληξης της αεροπορικής αγοράς στη χώρα μας».
---------------------
Πηγή: Έθνος
---------------------


Σ.Σ. Σύμφωνα με πληροφορίες από τα κεντρικά γραφεία της Ο.Α. το πρόγραμμα πτήσεων προς και από Κύθηρα δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα. Αναμένεται η ανακοίνωση και δημοσίευση του την Δευτέρα 31 Μαϊου.

Εφόσον θα ανακοινωθεί θα δημοσιευθεί ανάλογα στην σελίδα μας..