Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

Πρόστιμα 26.000 ευρώ στην Athens Airways

Πρόστιμα συνολικού ύψους 26.000 ευρώ έχουν επιβάλει σε διάστημα μικρότερο των δύο μηνών οι κατά τόπους αερολιμενάρχες στην αεροπορική εταιρεία "Athens Airways" για ακυρώσεις και μεγάλες καθυστερήσεις ες δρομολογίων από και προς την Ικαρία, την Κάρπαθο, τη Λήμνο, τα Κύθηρα και τη Σκιάθο. Συνολικά από την 1η Απριλίου, οπότε και άρχισε να εκτελεί τα συγκεκριμένα δρομολόγια, έχουν επιβληθεί στην εταιρεία 19 πρόστιμα. Στελέχη της "Athens Airways" αποδίδουν, πάντως, την επιβολή προστίμων στην εκτέλεση ορισμένων δρομολογίων με αεροσκάφη τύπου ATR αντί των Embraer, με τα οποία είχε συμμετάσχει στον διαγωνισμό.

Το γεγονός σχολίασε και ο υπουργός Υποδομών, Δημήτρης Ρέππας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, σημειώνοντας μάλιστα ότι έχει δοθεί ρητή εντολή στην ΥΠΑ για εντατικούς και αυστηρούς ελέγχους για την απρόσκοπτη εκτέλεση των άγονων δρομολογίων:

"Αν διαπιστωθεί μη τήρηση των όρων των συμβάσεων, οι εταιρείες υπόκεινται σε κυρώσεις, που φτάνουν έως και την ανάκληση του δικαιώματος εκτέλεσης των δρομολογίων", τόνισε.

Ταυτόχρονα στην πλήρη απελευθέρωση των υπηρεσιών επίγειας εξυπηρέτησης στα 34 περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας προχωρεί το υπουργείο Υποδομών, η ηγεσία του οποίου εκτιμά ότι οι αεροπορικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται σ' αυτά θα εξοικονομήσουν περί τα 10 εκατ. ευρώ από την κατάργηση των τελών στα μικρά αεροδρόμια.
------------------
Πηγή: Έθνος
------------------