Πέμπτη 8 Απριλίου 2010

Κυπελλούχος Ευρώπης για πρώτη φορά στην ιστορία της στέφθηκε η γυναικεία ομάδα του Εθνικού.

Σε ένα ματς γκραν γκινιόλ, οι "κυανόλευκες" πήραν τη νίκη απέναντι στη Χαντί Μανσίσκ με 10-9 στην κανονική διάρκεια του αγώνα, αλλά χρειάστηκε η παράταση και η διαδικασία των πέναλτι προκειμένου να φτάσουν στην κατάκτηση του LEN Trophy.

Τραγικό λάθος της Οικονομοπούλου που λίγο έλειψε να στερήσει το τρόπαιο στην ομάδα της. Πρόσωπο του αγώνα η Μαρία Τσουρή.

Πρωταθλήτριες Ευρώπης στέφθηκαν οι γυναίκες του Εθνικού που με ψυχή χιλίων λεόντων κατάφεραν να πάρουν το τρόπαιο στα πέναλτι. Τεράστια εμφάνιση της τερματοφύλακα, Μαρίας Τσουρή, που έπιασε τα πέναλτι των Τιμοφέεφα και Σορόκινα και χάρισε το LEN Trophy στις Πειραιώτισσες. Παράλληλα, λύτρωσε και την Κατερίνα Οικονομοπούλου που με ένα τραγικό λάθος, παρ’ολίγον να «κρεμάσει» την ομάδα της.

Συγκεκριμένα, 24’’ απέμεναν για να ολοκληρωθεί και το δεύτερο τρίλεπτο της παράτασης και ο Εθνικός ήταν μπροστά με 13-11. Με αυτό το σκορ, δεν χρειαζόταν η διαδικασία των πέναλτι, αλλά η Οικονομοπούλου μπέρδεψε την αντίπαλο με συμπαίκτρια της, της… πάσαρε σε θέση… οφσάιντ και η Τιμοφέεφα έστειλε το ματς στα πέναλτι.

Πάντως, η τύχη ήταν με το μέρος των γηπεδούχων και η μοίρα τις ήθελε πρωταθλήτριες Ευρώπης. Η Τσουρή φρόντισε γι’ αυτό και μαζί με τις Μπέλκουμ, Μπουγιουμτζή και Αρώνη που ευστόχησαν, το τρόπαιο πήγε στην ομάδα του Πειραιά, για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Συγκλονιστική εμφάνιση της Τετζαλίδου στην κανονική διάρκεια του αγώνα, κράτησε τις «κυανόλευκες» στο παιχνίδι και σήμανε την αντεπίθεση στο δεύτερο δεκάλεπτο.


Εμείς να συμπληρώσουμε ότι η Εύη Τετζαλίδου είναι η κόρη της Ιωάννας Κασιμάτη -Τετζαλίδου (Λινού) από τα Σκουλιάνικα και διαπρέπει τα τελευταία χρόνια στον ελληνικό υγρό στίβο και αποτελεί μία από τις χρυσές ελπίδες του αθλήματος.

Ευχόμαστε στην Εύη να μας φέρει και το Ολυμπιακό μετάλιο και κάθε επιτυχία σε όλους της τους αγώνες.
----------------------------------------
Αντώνης Λαμπρινίδης
----------------------------------------