Σάββατο 3 Απριλίου 2010

ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ


Πολύς κόσμος συνέρευσε το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής στη Χ'ωρα και όλοι με κατάνυξη προσκύνησαν τον Επιτάφιο, προσκύνησαν την Μυρτιδιώτισσα μας και ακόμη αφού πέρασαν κάτω από τον Επιτάφιο, προσκύνησαν τον Σταυρό που κρατούσε ο Μητροπολίτης μας κ. Σεραφείμ, ο οποίος υπομονετικά για πολύ ώρα περίμενε να δώσει την ευλογία του σε όλους.

Η περιφορά του Επιταφίου και της Ιεράας εικόνος της Μυρτδιωτίσσης στην καθιερωμένη διαδρομή στα στενά σοκάκια της Χώρας, έγινε με κάθε επισημότητα, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Σεραφείμ, ενώ χορωδία έψαλλε κατανυκττικά σε όλη την διαδρομή.


Ο καιρός βοήθησε, ήταν μια όμορφη ανοιξιάτικη βραδυά και πολύς κόσμος με θρησκευτική ευλάβεια παρακολούθησε όλη την διαδρομή.


Η Χώρα είχε βάλει τα γιορτινά της, έλαμπε κυριολεκτικά και σε αυτό βοήθησαν και οι κάτοικοι αλλά και η Δημοτική αρχή. Ο Δήμαρχος κ. Θ.Κουκούλης και ο αντιδήμαρχος κ. Ν.Μεγαλοκονόμος, επέβλεψαν αυτοπροσώπως για τον ευπρεπισμό της Χώρας και ιδιαίτερα της διαδρομής του Επιταφίου.

Ο Δήμαρχος με μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και τις άλλες αρχές παρακολούθησαν την Περιφορά και τον Επιτάφιο σήκωσαν άνδρες με στολή του Αστυνομικού Τμήματος Κυθήρων.
------------------------------------
Βασίλης Σταύρου ιερέως Χάρος------------------------------------