Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2009

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΤΟΥ ΚΥΘΗΡΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΤΩΝ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ

Πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη από τον Κυθηραϊκό Σύνδεσμο Αθηνών, ομιλία για τον μηχανισμό των Αντικυθήρων, την Δευτέρα 14/12/2009, στην αίθουσα του Τριφυλλείου Ιδρύματος, Θεμιστοκλέους 5 Αθήνα.

Ομλητής ήταν ο αναπληρωτής καθηγητής και διευθυντής του εργαστηρίου αστροφυσσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Μουσάς Ξενοφών.

Ο καθηγητής κ. Μουσάς με απλό και κατανοητό τρόπο και με τη βοήθεια υπολογιστή που έκανε προβολή σε οθόνη, μας έδωσε να καταλάβουμε τι είναι αυτός ο περίφημος μηχανισμός των Αντικυθήρων, ο οποίος βρέθηκε πριν από 107 χρόνιααπό δύτες σφουγγαράδες σε ναυάγιο κοντά στα Αντικύθηρα.


Ανέλυσε τι έχει κατορθωθεί, μέχρι σήμερα, ναα εξηγηθεί από τον πολύπλοκο αυτό μηχανισμόκαι είπε πως ακόμη κρύβει εκπλήξεις και μυστικά που σιγά-σιγά με την πρόοδο της τεχνολογίας θα εξηγηθούν.


Μίλησε για το παγκόσμιο ενδιαφέρον που παρατηρείται για τον μηχανισμό των Αντικυθήρων, αφού πολλοί επιστήμονες ασχολήθηκαν και ασχολούνται με αυτόν και ακόμη πως θαα πρέπει και στα Κύθηρα να γίνει Μουσείο σχετικά με αυτόν, όπως έχει γίνει ήδη στην Αθήνα, στη Ρόδο και αλλού.



Μετά το τέλος της ομιλίας του ο κ. Μουσάς δέχθηκε ερωτήσεις κααι η εκδήλωση ολοκληρώθηκε μετα συγχαρητήρια και τις ευχαριστίες προς τον κ. καθηγητή, του προέδρου του Συνδέσμου κ. Γ. Καρύδη.

Οι κυρίες του Δ/κού συμβουλίου του Συνδέσμου, προσέφεραν στον κ. Μουσά, σεμπρεβίδες και σε όλους τους παρευρισκομένους γλυκά και φατουράδα.


-------------------------------------
Βασίλης Σταύρου ιερέως Χάρος
-------------------------------------